26 Μαρτίου 2010

Γιαλαντζί Συνταγή για Λυχναράκια !

Πρώτον, ξεκαθαρίζουμε ότι τα λυχναράκια είναι ένα σχήμα που δίνουμε στα καλιτσούνια.Καλιτσούνια και όχι καλτσούνια είναι η κρητική ονομασία.
Πάσχα 2012
Δεύτερον, ξεκαθαρίζουμε ότι καλιτσούνια δεν είναι κάθε καρυδιάς πιτάκι όπως λέγονται στα Χανιά καλιτσούνι με χόρτο με μυζήθρα με κρέας κλπ το'χουν καταντήσει όπως οι Θεσσαλονικείς με τη μπουγάτσα.Αυτά που λένε αυτοί καλιτσούνια είναι τηγανιτά πιτάκια.Μυζηθρόπιτες, χορτόπιτες κλπ.Τα καλιτσούνια είναι Πασχαλινό γλύκισμα με ζύμη και γλυκιά μυζήθρα.Φτιάχνονται όμως και σε άλλες χαρμόσυνες περιστάσεις ενίοτε.
Και τώρα θα δώσουμε τη συνταγή.

Να 'ταν η ζήλια ψώρα..

Καμιά φορά δε μπορείς να πιστέψεις τι άτομα υπάρχουν, τι υποκρισία, τι ψευτιά, τι κακία και ζήλεια.Δε λέω ότι είμαι τέλεια, βλέπω ότι δεν έχω κάτι αξιοζήλευτο, αν αξίζω κάτι αυτό μετράει για μένα και για αυτούς που με αγαπάνε, οι άλλοι τι έχουν να κερδίσουν, τι έχουν να ζηλέψουν;Πτυχίο δεν έχω πάρει, όταν είναι νύχτα δε βλέπω στα δυο μέτρα, λεφτά δεν έχω, διάσημη δεν είμαι, κοινωνική δεν είμαι, να πω ότι οι άντρες σφάζονται στην ποδιά μου θα'ναι ψέμα επομένως με βάση τα πρότυπα της εποχής τι έχω για να το ζηλέψει κάποια άλλη; Αυτό το λίγο μυαλό παραπάνω; 
Και γιατί να ζηλέψει αυτό αφού όταν είναι να προστατευτώ από την κακία και τη δολιότητα των άλλων δε δουλεύει;


Συγχωρήστε μου τα λάθη, είναι η μόνη ανάρτηση που έκανα εν βρασμώ ψυχής που λένε.
Θα μπορούσα να γράφω πολλή ώρα γι αυτά, για τα ελαττώματά μου, για τους λόγους που καθιστούν παράλογη τη ζήλεια που μες στην ταραχή μου την έγραψα λάθος 2 φορές, αλλά εκτός του ότι θα κουράσω, κάποιοι (που δε ζηλεύουν αλλά ξέρουν να βγαίνουν από πάνω θα το ρίξουν στην ψυχολογία, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τα παιδικά τραύματα.)


Και τέλος όσο κι αν μου'χει στοιχίσει αυτό δε δέχομαι κανείς να μου λέει τι να κάνω και κυρίως τι να μην κάνω.

25 Μαρτίου 2010

Λόγω της ημέρας

Θυμάμαι ότι ήδη από τα σχολικά μου χρόνια μου άρεσε πάρα πολύ το επίγραμμα του Σολωμού "Η Καταστροφή των Ψαρών"  και ο πίνακας "Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου" του Ντελακρουά αν δεν απατώμαι. Ξεχώριζα αυτά τα δύο ανάμεσα στις εικόνες και τα κείμενα του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού. Συγκινούμουν επίσης πολύ με το βιβλίο "Το δακτυλίδι του αυτοκράτορα" της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη που μιλάει για κείνη την εποχή , από τη Μάχη στο Ιάσιο μέχρι την Έξοδο του Μεσολογγίου. Έχω βέβαια, να το διαβάσω χρόνια, αλλά ακόμα θυμάμαι πρόσωπα και σκηνές από το βιβλίο.

Η καταστροφή των Ψαρών(Διονύσιος Σολωμός)
Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
Περπατώντας η Δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
Και στην κόμη στεφάνι φορεί
Γεναμένο από λίγα χορτάρια,
Που είχαν μείνει στην έρημη γή.

22 Μαρτίου 2010

Του λόγου το αληθές

Λοιπόν, για του λόγου το αληθές όπως λέει κι ο τίτλος θα σας δείξω τα δημιουργήματά μου. Σήμερα, παρόλο που ο υπολογιστής λειτουργεί πλέον, καθάρισα το ντουλάπι των τροφίμων κι έφτιαξα άλλο ένα κερί ενώ σουλούπωσα και μερικά έτοιμα, δυστυχώς η φωτογραφία είναι πριν το σουλούπωμα.Όσο για τις λαμπάδες είναι φυσικά έτοιμες,μόνο τη διακόσμηση έκανα..Τα υπόλοιπα κεριά είναι χειροποίητα.Είχα φτιάξει τρία ακόμα(πολύ μικρά αλλά δεν ξέρω που τα τοποθέτησα και αγνοούνται.
Υ.Γ.Σήμερα θα δω κι άλλη ταινία, τον κύκλο των χαμένων ποιητών.

21 Μαρτίου 2010

ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ

Ο λόγος που έλειψα τόσες μέρες δεν είναι η συνηθισμένη δικαιολογία μου, η έλλειψη έμπνευσης δηλαδή, ούτε ότι έκανα αποχή, απεργία, αποτοξίνωση ή κάτι αντίστοιχο. Αναπάντεχα τεχνικά προβλήματα με ανάγκασαν να απέχω από τα καθήκοντά μου είναι η επίσημη εκδοχή, ο υπολογιστής έπαθε αλτσχάιμερ επί το απλούστερον.

Ευτυχώς, βέβαια, χάρη στη βοήθεια του Μ. η μνήμη του επανήλθε! Βασικά, δεν επανήλθε καθόλου, απλά τώρα δουλεύει με λιγότερη μνήμη! Είδες η επιστήμη; Και το αλτσχάιμερ πλέον θεραπεύεται! Νομίζω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και η ιατρική έρευνα για το αλτσχάιμερ, αντί δηλαδή να προσπαθεί να αναχαιτίσει το φαινόμενο,να αφαιρεί τη μνήμη που δε δουλεύει! Το βρήκα πάλι!

10 Μαρτίου 2010

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...

Σήμερα λέω να θυμηθούμε
τα παλιά,     δηλαδή όχι και τόσο παλιά,
καλά,          δηλαδή όχι και τόσο καλά,
αγαπημένα, αν και δεν ξέρω από ποιους,
τραγούδια μου7 Μαρτίου 2010

Νέος εκλογικός νόμος

Παρατηρώντας την αυξανόμενη αποχή από τις κάλπες, την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, και τα μαύρα χάλια στα οποία έχει περιέλθει η χώρα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης όλων μας και μετά από πολλή και ώριμη σκέψη κατέληξα σε ένα νέο μοντέλο εκλογικού νόμου , αξιόπιστου, οικονομικού και αποδοτικού.
Το νέο μοντέλο έχει ως εξής:

1)Η κρατική τηλεόραση θα αναλάβει την παραγωγή ενός νέου  reality-talent show με σκοπό την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης το οποίο θα φέρει έναν από τους παρακάτω τίτλους "Greek goverment", "Ελλάδα έχεις πρωθυπουργό","So you thin you can lead" ή επί το απλούστερον "Εκλογές" το οποίο θα αποκαλούμε στο εξής απλώς "παιχνίδι" για συντομία.
2)Στο παιχνίδι λοιπόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες οι οποίοι φυσικά θα περάσουν από odition ελληνιστί ακρόαση, όπου θα εκθέσουν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, θα ανακοινώσουν τους υποψηφίους βουλευτές κλπ

4 Μαρτίου 2010

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ζητείται γυναικεία τσάντα για ολιγόωρη πρωινή απασχόληση
Απαιτούμενα προσόντα:


  • Ικανότητα καταχώρησης αντικειμένων όπως: γυαλιά ηλίου και οράσεως, ομπρέλα, μπουκαλάκι νερό μισού λίτρου, κλειδιά, κινητό , λιποζάν, χαρτομάντιλα, τσιγάρα, αναπτήρας κανονικός, αναπτήρας εφεδρικός,πορτοφόλι, 2 στιλό, δεκασέλιδο φυλλάδιο Α4 διπλωμένο στα 2, τετράδιο Α4 δύο θεμάτων και το κάτωθι ζητούμενο σκεύος
  • Κατάλληλη για μεταφορά στον ώμο
  • Θα προτιμηθούν οι έχουσες μαύρη ή γκρι απόχρωση