And the Oscar goes to...

Όταν πριν μερικές μέρες η Χρυσοθέμη με κάλεσε στο μπλογκ της να παραλάβω "κάτι" χάρηκα μεν για τη διάκριση, αλλά δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι,συνεχάρηκα τον εαυτό μου και τους άλλους μπλογκερς που επέλεξε η ταλαντούχα συνάδελφος και δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια. Μέχρι που χθες βράδυ η γλυκιά μου Θεοδοσία με ενημέρωσε ότι "κάτι" με περιμένει και στο δικό της μπλογκ. Κατάλαβα ,λοιπόν, ότι δε με παίρνει άλλο να κάνω την πάπια, ή τον κύκνο αν προτιμάτε, και να αποσιωπώ το θέμα πρώτον γιατί το θεώρησα προσβλητικό για τις συναδέλφους να μην αναγνωρίσω και να μην αναφέρω την ευγενική τους χειρονομία και δεύτερον γιατί νομίζω ότι είναι καιρός να μην κρατάω τα βραβεία μου για τον εαυτό μου όπως έκανα με το πρώτο που μου έδωσε άμα τη εμφανίσει της στη μπλογκόσφαιρα η Marianefeli .



Αποφάσισα λοιπόν να πράξω ανάλογα και να δώσω το βραβείο με τη σειρά μου σε άλλους μπλόγκερς που παρακολουθώ αλλά θα το κάνω με το δικό μου τρόπο.
Ο βασικός λόγος είναι ότι από το ευρετήριο στη δεξιά στήλη φαίνεται ξεκάθαρα ποιους διαβάζω και μάλιστα ανελλιπώς, δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους "βραβεύσω"  κι αυτό γιατί δεν πιστεύω στις διακρίσεις αυτού του είδους αφού είναι καθαρά υποκειμενικές.
Και τέλος είχα διαβάσει κάποτε σε κάποιο μπλογκ πολύ απαξιωτικά λόγια για τα βραβεία που με επηρέασαν αφενός με κάνουν να σκέφτομαι ότι κάποιοι μπορεί να μη θέλουν το βραβείο τους αφετέρου.
Για όλους αυτούς τους λόγους το βραβείο που θα δώσω σήμερα δε θα είναι παραδοσιακό, δε μπορεί να το ερμηνεύσει καθένας όπως θέλει  έχει συγκεκριμένη σημασία που είναι η εξής:
 "μου αρέσει να σε διαβάζω , συνέχισε να γράφεις γιατί αν σταματήσεις δε θα'χω τι να κάνω και θα χρειαστεί να γραφτώ σε κανένα ορειβατικό σύλλογο για να περνάω την ώρα μου και μπορεί να σπάσω το πόδι μου και θα πέσει το κρίμα στο λαιμό σου"
 μπορεί όμως να το κάνει ό,τι θέλει, δε βάζω δηλαδή όρους μπορεί ο καθένας να το δεχτεί, να μην το δεχτεί , να το δώσει σε άλλους, να το κρατήσει για πάρτη του ή να μην το πάρει χαμπάρι καν, δεν έχω σκοπό να ειδοποιήσω τους παραλήπτες για τους λόγους που σας εξήγησα.
Πριν προχωρήσω στην απονομή, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από τη Χρυσοθέμη και τη Θεοδοσία που με βράβευσαν, το μπαμπά μου, κι ας μην ξέρει ότι έχω μπλογκ, τη μαμά μου, κι ας μην ξέρει τι είναι μπλογκ, και την πολυαγαπημένη μου αδερφή που ξέρει ότι έχω μπλογκ αλλά δε μιλιόμαστε οπότε δε μπορεί να με συγχαρεί!
Θα αρχίσω από την πολυβραβευμένη και πολυδιαβασμένη Μάγισσα Κίρκη που μεταμορφώνει την άχαρη καθημερινότητα σε πηγή γέλιου με το καυστικό της χιούμορ και το δηκτικό της πληκτρολόγιο (κατά το δηκτική πένα)Στη συνέχεια θα ξεχωρίσω το Βlog-άριθμο για τον πρωτότυπο τίτλο και το ανατρεπτικό περιεχόμενό του και θα προχωρήσω στον Ιατρίδη που γράφει γελοία γι αυτό γελοιογραφεί άριστα και τη Τζίνα με τις Άρες Μάρες Κουκουνάρες της που μοιράζεται μαζί μας τη ρουτίνα της καθημερινότητας με μια φρέσκια ματιά και ανάλαφρη διάθεση.Θα συμπληρώσω ότι παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις από το Πείραμαν του Richie και περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του τελικού πορίσματος και δεν αρνουμαι ότι διαβάζω ανελλιπώς τον Ύποπτο για τις ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες απόψεις του και τις καλογραμμένες εμπειρίες του.
Last but not least θα αναφέρω την αιτία του κακού,την δαιμόνια εκείνη γυναίκα που με την απειλή μιας σύριγγας με ανάγκασε, ναι, κυρίες και κύριοι, έτσι ακριβώς έγινε, να ξεκινήσω αυτό το μπλογκ.
Παρόλο που η Μαρίνα έχει σταματήσει να γράφει οι Σημειώσεις της ήταν η αιτία που άρχισα να γράφω εγώ. Μαρινάκι μου, συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς πριν, υπερέβαλλα φυσικά, αλλά θέλω να ξέρεις ότι η συμβουλή σου ήταν από τις πιο σωστές συμβουλές που μου έχουν δώσει.
Και κάπου εδώ τελειώσαμε για σήμερα.

Y.Γ. Η επιλογή των μπλόγκερ που "βραβεύτηκαν" δεν ήταν τυχαία και έγινε με βασικά κριτήρια :  το συμφέρον μου, τις γνωριμίες μου , τις συμπάθειες και αντιπάθειες και γενικά το γούστο μου.

Related Posts

7 σχόλια

  1. Μπράβο Δέσποινα.Πολύ ωραία ανάρτηση με χιούμορ κι ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε βρέ,ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!!!Το αξίζεις!!!
    Και σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαιμόνια δεν με έχουν ξαναπεί Δεσποινάκι αλλά από σένα τον δέχομαι τον χαρακτηρισμό που υπερβάλλοντας μου προσάπτεις. Χαίρομαι πάντως που έστω και άθελα μου έγινα η αιτία να φτιάξεις το υπέροχο αυτό blog και με πολύ χιούμορ και καθόλου σοβαροφάνεια να μας λες τόσο σοβαρά πράγματα.
    Σε φιλώ γλυκά και σ’ ευχαριστώ για την αναφορά που κάνεις σε μένα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και αβράβευτη (χεχε, πλάκα κάνω) σε ευχαριστώ Δέσποινα που με αναφέρεις στο ποστ!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου