24 Μαΐου 2010

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά


Γεγονός είναι ότι εγώ συνήθως δίνω μόνο γιαλαντζί συνταγές και ακόμη ότι στη μπλογκόσφαιρα υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα ιστολόγια μαφειρικής όπως η Μικρή Κουζίνα , τα λιλά της Λίλας κ.ά
Για να εξηγήσω όμως το λόγο της πολυήμερης απουσίας μου θα χρειαστεί αφενός να παρουσιάσω αυθεντικές συνταγές και αφετέρου να ενδυθώ για λίγο την ποδιά της μπλογκομαγείρισσας.
Το Σάββατο το βράδυ είχαμε κανονίσει να μαζευτούμε μερικοί φίλοι στο σπίτι για φαγητό κι έτσι από την Παρασκευή το μεσημέρι άρχισα τις προετοιμασίες.
Είχα αποφασίσει να φτιάξω μια πιπερόπιτα που έχω μάθει από τη νονά της αδερφής μου.
Άνοιξα λοιπόν το φύλλο και το άπλωσα στο ταψί














έκοψα τις πιπεριές και τις έβαλα στο τηγάνι να μαραθούν















μετά θρυμμάτισα τυρί φέτα και το ανακάτεψα με τις πιπεριές, άνοιξα και το πάνω φύλλο,σκέπασα τη γέμιση,έριξα αυγό και γάλα














και έτοιμο για το φούρνο!
Μετά ήρθε η σειρά της τούρτας.
Η τούρτα σε γενικές γραμμές ήταν έτοιμη γιατί δεν είχα κουράγιο να φτιάξω παντεπσπάνι και γιατί το παντεσπάνι πρέπει να μείνει ένα βράδυ για να "ξεραθεί"
Πήρα λοιπόν έτοιμο παντεσπάνι,έφτιαξα σιρόπι με disarono.χτύπησα στο μίξερ σαντιγύ και ιδού το αποτέλεσμα













Στη συνέχεια ανακάτεψα λιωμένη κουβερτούρα με σαντιγύ για την επικάλυψη, και κάλυψα όλη την τούρτα.

Αφού έβαλα την τούρτα στο ψυγείο και έβγαλα την πίτα από το φούρνο έφαγα μερικά κομμάτια πίτα για να σιγουρευτώ ότι είναι νόστιμη και πήγα για ύπνο.
Το Σάββατο το πρωί άρχισα πάλι το μαγείρεμα.
Καθάρισα πατάτες, έπλασα κιμά έβρασα αυγά και έφτιαξα ένα ωραιότατο ρολό κιμά έτοιμο για το φούρνο














Στη συνέχεια έφτιαξα τη σαντιγύ για τη διακόσμηση της τούρτας και γαρνίρισα με κερασάκια ως εξής















Ωστόσο μου μεινε πολύ σαντιγύ και μου χε περισσέψει και σιρόπι από την προηγούμενη κι έτσι έφτιαξα γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου και σαντιγύ σοκολάτα το οποίο δε φωτογράφισα.
Μετά από 2 ώρες ψήσιμο το ρολό έδειχνε κάπως έτσι















οπότε το έβγαλα από το φούρνο το σκέπασα με αλουμινόχαρτο για να διατηρείται ζεστό και το άφησα πάνω στην κουζίνα.
Στο φούρνο έβαλα γαλοπούλα με μανιτάρια α λα κρεμ, συνταγή που έμαθα επίσης από τη νονά της αδερφής μου













Μετά δοκίμασα και το ρολό γιατί με τούτα και με κείνα είχε πάει 5 και δεν είχαμε φάει ακόμα, και μετά πήγα για μπάνιο αφήνοντας τη γαλοπούλα να σιγοψήνεται.
Λίγο πριν έρθουν οι φίλοι μου έφτιαξα και μια τονοσαλάτα την οποία επίσης δε φωτογράφισα.
Και τέλος ντύθηκα ,στολίστηκα ήρθαν και τα παιδιά και η συνέχεια είναι η αναμενόμενη: φάγαμε, ήπιαμε και το διαλύσαμε κατά τις 4 τα ξημερώματα.
Περιττό να πω ότι την Κυριακή ήμουν ένα όρθιο πτώμα και ότι ακόμα νιώθω μια ατονία και αναρωτιέμαι πως κάνει η νονά της αδερφής μου που σας έλεγα τραπέζια για 20 άτομα και είναι μια χαρά και'γω για 5 φίλους έγινα κομμάτια.
Το θέμα είναι ότι περάσαμε όλοι τέλεια και ότι την Κυριακή δε χρειάστηκε να μαγειρέψω.
Ούτε και σήμερα!

6 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ!!!!!ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΠΟΤΕ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νονά της αδελφής σου δεν κουράζεται όταν έχει τραπεζώματα, γιατί δεν φωτογραφίζει αυτά που φτιάχνει... Τέλος πάντων, αυτοί που τα έφαγαν αυτά είναι καλά ή είχαν τίποτα παρενέργειες; κανε τους κανα τηλεφώνημα να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω! Μερσί για την αναφορά!
    Πάντως, πολλές νοστιμιές έκανες και λογικό είναι να κουράστηκες. Κι εγώ τα ψιλοπαίζω μετά από τραπέζια, αλλά το καλό είναι ότι συνήθως έχεις φαγητό για κανα δυο μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS πράγματι! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
    @ Μαρίνος Χαχαχα, μια χαρά είναι επικοινώνησα με όλους την επόμενη!
    @ Kiki ακριβώς! Ξεκουραζόμαστε κάπως μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φώτο με τις πιπεριές στο τηγάνι και αυτή με το ρολό είναι όλα τα λεφτά!!! Μου άνοιξαν την όρεξη! Άσε που νιώθω τις μυρωδιές να βγαίνουν από την οθόνη μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σου! τέλεια φαίνονται όλα :))
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή