Καθένας με τον πόνο του

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που με εκνευρίζουν αφάνταστα
1)οι συμβουλάτορες που συγκεντρώνουν τις κάτωθι ιδιότητες α) είναι έξω από το χορό και πολλά τραγούδια ξέρουν και β) δε βλέπουν το δοκάρι στο μάτι τους και πάνε να βγάλουν το αγκαθάκι από το δικό σου.
Να πω και παράδειγμα;
Εγώ, το κακόμοιρο για να περνάω το χρόνο μου το τελευταίο διάστημα έψαχνα μια εύκολη δημιουργική απασχόληση και τελικά τη βρήκα. Ασχολήθηκα με την κατασκευή κεριών.



Για του λόγου το αληθές θα βάλω  και φωτογραφία. Για καλή μου τύχη ένας γνωστός που έχει κατάστημα με είδη δώρων προθυμοποιήθηκε να τοποθετήσει μερικά από αυτά στο κατάστημά του και έτσι κερδίζω και κάποια χρήματα από το νέο μου χόμπι. Τέλος πάντων, χτες είχα πάει να επισκεφθώ τη νονά της αδερφής μου και επειδή έλειπε κι έπρεπε να την περιμένω (αν και το είχαμε κανονίσει κι έπρεπε να με ενημερώσει, αλλά βλέπεις πόσο καλή είμαι τους ανθρώπους που σε στήνουν δεν τους κατέταξα στην κατηγορία αυτών που με εκνευρίζουν γιατί άνθρωποι είμαστε κάποια φορά μπορεί να συμβεί και σε μένα, αν και μιάμιση ώρα στήσιμο είναι δύσκολο να το πετύχεις) έλειπε λοιπόν η νονά και για να μην περιμένω στη σκάλα με φώναξε η αποκάτω για καφέ.Δεν είχαμε τι να λέμε και μιας και είχα φέρει μερικά κεριά στη νονά για τα Χριστούγεννα της τα έδειξα για να βρούμε θέμα συζήτησης. Εγώ περίμενα ένα θέμα του στιλ "μπράβο,τι ωραία κλπ". Λάθος, η κυρία ήθελε να με συμβουλέψει πως να τα προωθήσω! "Στη σχολή σου από κει έπρεπε να ξεκινήσεις και μετά στο χωριό...Θα έχουνε πολλή πέραση κλπ κλπ". Εξηγείς ευγενικά ότι δεν έχεις μαζική παραγωγή για να κάνεις τέτοια προώθηση αλλά δε σε ακούει έχει φτάσει στον τρόπο πληρωμής και καταλήγει ότι τα δίνεις και φτηνά. Ρε κοπελιά, άμα θες να με πείσεις ότι μπορώ να τα πουλήσω, αγόρασε ένα! Μη με πρήζεις για το που θα βρω πελάτες!Δε λέω άλλα συγχίστηκα!
2)Οι άνθρωποι που πάνε σε ξένο σπίτι και δεν τους αρέσει τίποτα και ειδικά αν το σπίτι αυτό είναι συγγενικού προσώπου.Μπορεί να' ναι παιδί σου ρε φίλε αλλά σε φιλοξενεί σε ταϊζει και γενικά σου προσφέρει ό,τι μπορεί μην ξινίζεις τα μούτρα σου!
Παράδειγμα από τη χτεσινή επίσκεψη επίσης.
Η νονά επέστρεψε από το ΚΤΕΛ που είχε πάει να πάρει τον πατέρα της και μετά τα δώρα και τα τυπικά καθίσαμε για φαγητό. Για τον παππού αφού τον ρώτησε τι θέλει του έφτιαξε σουπίτσα για να μην του πέσει βαρύ το φαϊ , γιατί είχε κουραστεί απ'το δρόμο κλπ. Του έβαλε δίπλα κι ένα πιατάκι σουπιές που τρώγαμε και οι υπόλοιποι και κρασί.
Διάλογος
-Από τον ίδιον το παίρνετε το κρασί
-Ναι
-Παπαπα πώς το πίνετε αυτό το πράγμα!

Αμέσως σκίζονται να του φέρουν άλλο κρασί και μετά από λίγο
-Αυτό πως σας φαίνεται; (ο νονός ρώτησε και του μιλάει στον πληθυντικό κι ας είναι 30 χρόνια παντρεμένος με την κόρη του)
Ο παππούς έβγαλε κάτι ήχους αεοου ή κάτι παρόμοιο και ξίνισε τα μούτρα του

Μετά από λίγο
-Μαρία τι είν'αυτό;
-Σουπιές
-Φρέσκιες;
-Όχι, βρε μπαμπά πού να βρω φρέσκιες κατεψυγμένες είναι
-Αυτά δεν είναι σουπιές. Τι έγραφε πάνω το κουτί;
-Σουπιές έγραφε το κουτί
-Δεν είναι σουπιές αυτά σου είπα

Σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας αφού προσθέσω ότι αυτόν τον άνθρωπο η κόρη του πηγαίνει κάθε 15 μέρες στο χωριό για να του πλύνει-σιδερώσει-καθαρίσει-μαγειρέψει όσα φαγητά χωράει η κατάψυξη σε ατομικές μερίδες,γιατί το ίδιο φαϊ μεσημέρι βράδυ δεν τρώει και κάθε μήνα τον έχει μια βδομάδα σπίτι της για να τον πάει σε όλους τους γιατρούς, μην τυχόν και πάει σε γιατρό στην επαρχία και πάθει τίποτα. Και κάτι ακόμα,όταν δεν βλέπονται ,απαραιτήτως μιλάνε μια ώρα στο τηλέφωνο για να μη νιώθει ο παππούς μοναξιά. Είπαμε η παραξενιά παραξενιά, αλλά κι η ευγνωμοσύνη ευγνωμοσύνη, άλλα δυο παιδιά έχει αυτός ο άνθρωπος και μένουν στο ίδιο χωριό,ούτε φαγητό του πηγαίνουν, ούτε στο γιατρό, ούτε τίποτα.
Δεν είμαι κακός άνθρωπος δε θέλω να βγάζω τα οικογενειακά των ανθρώπων στη φόρα, αλλά είναι συμπεριφορά αυτή;;;;

Related Posts

10 σχόλια

  1. Θα σταθώ μόνο στο χόμπυ σου γιατί τα υπόλοιπα είναι κλασικά εικονογραφημένα :) Παντού τα βρίσκεις!!! Αν και τον παππού τον δικαιολογώ λόγω ηλικίας, τέτοια συμπεριφορά βρίσκεις σε όλες τις ηλικίες και σε όλων των ειδών τις σχέσεις...
    Πολύ όμορφη δουλειά κάνεις με το κερί!!! Κι εγώ φτιάχνω αλλά τα στολίζω πιό πολύ με αποξηραμένα φρούτα, καρπούς, κοχύλια... Αυτά που βλέπω στη φωτογραφία πάντως μ'αρέσουν πάρα πολύ! Μπράβο! :))
    Είναι και πολύ όμορφα για δωράκια γιατί έχουν και την αξία του κόπου σου...
    Καλές γιορτές να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ,εσύ, όχι εσύ, η άλλη! Πώς το κάνεις αυτό;Έχω δει τέτοια διακόσμηση και το δοκίμασα αλλά δε μου βγαίνει καλό...ας κάνουμε μια ανταλλαγή γνώσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ψάχνω το μέηλ σου στο προφίλ σου για να σου απαντήσω, αλλά δεν το βρίσκω!Σ'ευχαριστώ πάντως πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρα πολυ ομορφα τα κερια και απολαμβανω τους ανθρωπους που ειναι δημιουργικοι και εχουν φαντασια

    ευχομαι καλες γιορτες με υγεια και με χαμογελα γιατι η ζωη με θετική ματιά γίνεται ακομα πιο ομορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίκιο έχεις!!! Ξέρεις, το θέμα είναι πως δυστυχώς οι άνθρωποι παίρνουν θάρρητα, ακόμα και αν δεν τους δίνονται. Γιατί απλά ο Έλληνας τα θεωρεί όλα δεδομένα και νομίζει πως δεν είναι ντροπή να επιμένει να συμβουλέψει, να σε πείσει να γίνεις σαν τα μούτρα του. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, όμως...

    Χαιρετώ συνάδελφε!!! -)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειναι άντρας (=αχαρηστος) και μεγάλος άνθρωπος (=μεγάλωσε με άλλες πεποιθήσεις, ότι οι άλλοι ίσως θα πρέπει να τον υπηρετούν).
    μην νευριαζεις με αυτα!

    τα κεριά σου είναι υπέροχα!

    σματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κεριά είναι τέλεια!
    Χρόνια Πολλά Δέσποινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xρονια Πολλα !!
    Βρηκα το μπλογκ σου μεσω αλλου μπλογκ.! tyxaia!
    Ωραια τα λες . Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ για τους τυπους αυτους των ανθρωπων .
    Θα μου αρεσε να αλληλο-γινουμε αναγνωστες-followers!!.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά, τα κεριά σου είναι πολύ ωραία...
    Χρόνια πολλά!!!
    (ένας από τους... αχάριστους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου