ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΡΓΙΝΑ...

Δυο κουβέντες θα πω και θα φύγω, σχετικά με ένα σύνθημα της ΠΑΣΠ που είδα αφισοκολλημένο σε όλα τα πιθανά σημεία της σχολής.
"ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ"
Διαφωνώ κάθετα κύριοι.Ονειρεύεσαι για να 'χεις δύναμη να αγωνίζεσαι και να κάνεις το όνειρο χειροπιαστό.Ποτέ το αντίθετο.Αν ο αγώνας γίνεται με μόνο σκοπό να μπορείς να κάνεις όνειρα, είναι μάταιος, όνειρα κάνει κι αυτός που δεν αγωνίζεται.Δε λέω, καλός ο εντυπωσιασμός, η επίκληση στο συναίσθημα κι όλα αυτά τα ρητορικά, επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να γράψει ένα σύνθημα επι της ουσίας, μάλλον το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο απ'ό,τι νομίζα.Ακόμα και το ακριβώς αντίστροφο θα ήταν μια χαρά"ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ".Δεν ήταν τόσο δύσκολο να το σκεφτούν πριν το τυπώσουν,Εξίσου εντυπωσιακό,εξίσου πιασάρικο.Μήπως λοιπόν η επιλογή των λέξεων δεν έγινε τυχαία;Μήπως το μόνο που έχουν κι επομένως αυτό πλασάρουν είναι το όνειρο,η ελπίδα;Γιατί,με συγχωρείτε, αλλά δεν βλέπω την ΠΑΣΠ να αγωνίζεται και τόσο.
(Και καμία άλλη οργάνωση εδώ που τα λέμε, αγώνες του γλυκού νερού, με κάθε ασήμαντη αφορμή που αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν κι άλλα.)

Related Posts

5 σχόλια

  1. Δέσποινα, καλή χρονιά. Κι όμως... την αφίσα την έβγαλα σε μια εποχή που ακόμη και το όνειρο ήταν υπό αμφισβήτηση... Κάποιοι το ήθελαν παράνομο και καταχρηστικό. Μπορείς να ονειρεύεσαι, όταν μπορείς να ελπίζεις. Και μπορείς να ελπίζεις όταν αγωνίζεσαι. Αλλιώς δεν ονειρεύεσαι, απλώς κοιμάσαι. Και όπως είπε κι ο Πωλ Βαλερύ "Ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, είναι να ξυπνήσεις"

    Χαιρετισμούς.
    Τα λέμε και εκ του εγγύς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την άλλη εποχή θα συμφωνήσω, εμάς όμως μας τη μοστράρανε φέτος για φρέσκο πράμα!Υ.Γ.πρέπει να τα βάζω με την ΠΑΣΠ για να με διαβάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι και συντρόφισσες, οι άσχημες μέρες μιας άλλης εποχής είναι πλέον παρελθόν!Δεν χρειάζεται πια να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να ονειρευόμαστε!!! Ζούμε ήδη το όνειρο! Το όνειρο του ...Σοσιαλισμού και αυτό φτάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα υπ' όψιν το ιστολόγιο, το βρήκα μέσω του βραβείου που σου απένειμε ο Πάνος! Έχεις το λόγο μου ότι από τούδε θα μπαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού μου δίνεις το λόγο σου μένω ήσυχη opk!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου