Ο Μίλτος Πασχαλίδης Δίπλα στο ποτάμι

Στη μουσική σκηνή Δίπλα στο ποτάμι και με μια σχεδόν τετράωρη μουσική παράσταση αποφάσισε ο Μίλτος Πασχαλίδης να παρουσιάσει τα τραγούδια της καινούριας του δισκογραφικής δουλειάς "Ξένιος-Η Κρήτη εντός μου"


Θ' αρχίσω λίγο ανορθόδοξα.

Το καλοκαίρι στο Φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά παρακολούθησα τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με το Μίλτο Πασχαλίδη και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Πάντα μου άρεσε ο Πασχαλίδης αλλά η ζωντανή εμφάνισή του ήταν μια έκπληξη για μένα καθώς η φωνή του έχει δυνατότητες που ακούγοντας τα cd του ούτε καν υποψιάζεσαι. .


Έτσι όταν έμαθα για τις παραστάσεις του στη μουσική σκηνή "Δίπλα στο ποτάμι" αποφάσισα να πάω στην πρώτη κιόλας.

Χτες λοιπόν, παραμονή Πρωτομαγιάς, γύρω στις 9 ήμουν έτοιμη και ξεκινούσα με την παρέα μου για τους Αγίους Αναργύρους. Δυστυχώς οι πρόωροι και άκαιροι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς , δηλαδή ένα πανηγύρι που έκλεινε πολλούς κεντρικούς δρόμους της διαδρομής που έπρεπε να ακολουθήσουμε, μας έβγαλαν εκτός χρόνου και φτάσαμε μόλις στις 10 και μισή οπότε και βάσει προγράμματος άρχιζε η παράσταση. Μπαίνοντας διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε εγκαίρως μιας και ούτε η παράσταση είχε αρχίσει ούτε πολύ κόσμο είχε το μαγαζί. Με το που καθίσαμε σ'ένα τραπεζάκι και παραγγείλαμε τα ποτά μας ο κόσμος άρχισε να συρρέει και το μαγαζί στις 11 που έσβησαν τα φώτα και άρχισε η μουσική ήταν γεμάτο.


Ο Μϊλτος Πασχαλίδης με την κιθάρα του και λίγους μουσικούς επί σκηνής μας καλησπέρισε κι άρχισε να τραγουδάει. Παλιά κι αγαπημένα τραγούδια μαζί με νέα από τον καινούριο δίσκο, τα υπέροχα πνευστά του Θϋμιου Παπαδόπουλου, ειδικά το σαξόφωνο, η λύρα του Ανδρέα Αρβανίτη ο οποίος στη συνέχεια έπαιξε και λαγούτο και κιθάρα, ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο που αντάλλαξε τη θέση του με την Ευτυχία Μητρίτση στο τελευταίο από τα τρία τραγούδια της που μας παρουσίασε, ήταν τα συστατικά του δίωρου πρώτου μέρους της παράστασης. Συναισθηματικά φορτισμένος ο Πασχαλίδης κάπου στη μέση του προγράμματος δήλωσε για τον πρόωρο χαμό του Μάνου Ξυδούς "Αν δεν ήταν ο Μάνος, εγώ δε θα'κανα αυτή τη δουλειά σήμερα"
Δε μου αρέσουν τα διαλείμματα στις μουσικές παραστάσεις αλλά υποθέτω ότι είναι απαραίτητα και τα ανέχομαι. Έτσι μετά το διάλειμμα το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 2 τραγούδια -αναφορές στα χρόνια της εφηβείας του Μίλτου, όπως δήλωσε ο ίδιος, εμένα όμως με άφησαν αδιάφορη γιατί δεν ακούω καθόλου ξένη μουσική. Στη συνέχεια με αγαπημένα τραγούδια δικά του και άλλων μου ξανάφτιαξε τη διάθεση. Η έκπληξη του δεύτερου μέρους ήταν ο πολυτάλαντος Στέλιος Κάτσαρης που ερμήνευσε κάποια από τα τραγούδια του παρουσιάζοντάς τα με πολύ χιουμοριστικό τρόπο ( απ'ό,τι μάθαμε ο Στέλιος είναι και θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και stand up comedian) . Και εκεί που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι η παρουσία της Ευτυχίας Μητρίτση θα περιοριζόταν στο πρώτο μέρος τελικά ξαναεμφανίστηκε για να ερμηνεύσει αυτή τη φορά τραγούδια άλλων και όχι δικά της όπως στο πρώτο μέρος. Μαζί με τον Πασχαλίδη τραγούδησαν μόνο ένα τραγούδι και στη συνέχεια η παράσταση συνεχίστηκε από το Μίλτο μέχρι τις 3 τα ξημερώματα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με τον "Ερωτόκριτο" και την "Πρώτη Μαΐου"





Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με πολλές κορυφώσεις στη διάρκειά του, ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό του, μου άρεσε που μιλούσε ανάμεσα στα τραγούδια και αντιμετώπιζε με τόση εκτίμηση τους συνεργάτες του.

Related Posts

1 σχόλιο

  1. Ακριβώς αυτά που γράφεις έζησα και εγώ όταν πήγα στο Σταυρό του Νότου που ήταν πρίν.
    Ειδικά αυτό με τη φωνή του στο live είναι απερίγραπτο!!!
    Μπορώ να πω ότι μετά από αυτό κόλλησα πιο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου