Σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι καθόλου αφελής όπως προσπαθεί τόσα χρόνια να μας πείσει.Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της ευφυίας και της οξυδέρκειάς της δε μπορεί πλέον να παραμείνει στην πρωινή ζώνη. Αποφασίζεται αυτή και ο Αντώνης Σρόιτερ να αλλάξουν θέσεις και πλέον η Ελένη είναι παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Άλφα.

Image credits : IaTriDis



 Η παρουσίαση των ειδήσεων και η δημοσιογραφία όπως την ξέραμε αλλάζει πρόσωπο. Η Όλγα Τρέμη εξαφανίζεται ντροπιασμένη ενώ το δημοσιογραφικό οίστρο της Ελένης προσπαθεί να μιμηθεί η Χούκλη χωρίς επιτυχία. Το δελτίο του άλφα που δε δείχνει πλέον ρεπορτάζ για φτηνά ρούχα και παπούτσια αλλά μόνο σοβαρά και σωστά ιεραρχημένα θέματα είναι πρώτο σε τηλεθέαση. Ο Σρόιτερ ακολουθεί το παράδειγμα των Καραμεροχαριτάτων και τα πάει μια χαρά στην πρωινή ζώνη. Όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Στα ριάλιτι τύπου μπιγκ μπράδερ οι έγκλειστοι δεν είναι πλέον καμένοι τύποι με σφηνωμένες σπανακοτυρόπιτες στον εγκέφαλο, αλλά σοβαροί ανερχόμενοι πηρυνικοί φυσικοί που έγκλειστοι και σε απόλυτη απομόνωση κάνουν πειράματα κβαντομηχανικής. Κερδίζει όποιος καταφέρει να ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός. Όλοι είναι απασχολημένοι.

Το "κους κους" σχολιάζει καθημερινά τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις των εγκλείστων στο σπίτι του Μεγάλου Επιστήμονα  ενώ το κανάλι προσανατολίζεται στη μετεξέλιξη του παιχνιδιού σε "Μεγάλο Λογοτέχνη" για την επόμενη σεζόν.Όλοι είναι καλεσμένοι.

Σε όλα τα ριάλιτι και εκπομπές μαγειρικής το ζητούμενο πλέον δεν είναι η τηλεθέαση αλλά η κοινωνική προσφορά. Την αρχή έκανε το Masterchef του οποίου οι κριτές στις καθημερινές δοκιμασίες αφού δοκιμάσουν το φαγητό διαλέγουν το καλύτερο πιάτο και υπό τις οδηγίες του επιτυχόντα οι υπόλοιποι υποψήφιοι ψήνουν εκατοντάδες ίδια πιάτα τα οποία μοιράζει η ίδια η Μανωλίδου σε συσσίτιο στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογα κόνσεπτ έχουν υιοθετήσει και οι υπόλοιπες παρόμοιου τύπου εκπομπές. Όλοι είναι χορτασμένοι.

Ο Θέμος Αναστασιάδης κάνει επιτέλους μαθήματα ορθοφωνίας και παίρνει μεταγραφή στο Άλτερ για να παρουσιάσει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αυτιά. Ο Αυτιάς μετά από πρόσκληση του ίδιου του Παπαδάκη επιστρέφει στον Αντέννα , στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του Καλημέρα Ελλάδα εν όψει της επικείμενης συνταξιοδότησης του πρώτου. Όλοι είναι ενημερωμένοι.

Η εκπομπή "δεστε τους" εκπληρώνει το στόχο της : όλοι οι παρουσιαστές και συντελεστές της οδηγούνται στο Δρομοκαίτιο ψυχιατρικό ίδρυμα και από κει σε ιδιωτικές κλινικές μετά από παρέμβαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Κράτους. Όλοι είναι δεμένοι.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Φώτης και η Μαρία είναι στα μαχαίρια, χωρίζουν τηλεοπτικά και κάνουν μαγνητοσκοπημένες εκπομπές κοινωνικής κριτικής και λάιφστάιλ σε απέναντι κανάλια την ίδια ώρα. Όλοι -στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο είναι όλοι κι όλοι- είναι τσακωμένοι.

Υπό το βάρος των εξελίξεων ο Αντέννα καταρρέει. Το "Ράδιο Αρβύλα" δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης αφού δεν υπάρχουν ευτράπελα στην τηλεόραση για να σατιρίσει και ο κοινωνικός προβληματισμός με πολιτικές αποχρώσεις καλύπτεται επαρκώς από τα δελτία ειδήσεων αφού μετά το φαινόμενο Μενεγάκη οι ειδήσεις έχουν αλλάξει πρόσωπο . Οι παρουσιαστές της προαναφερθείσας εκπομπής ανοίγουν παραδοσιακό μπουγατσάδικο στη Θεσσαλονίκη.Όλοι είναι κουρασμένοι (από την πολλή δουλειά) και προσλαμβάνουν 7 υπαλλήλους μέσω Ασεπ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος για τους ίδιους λόγους επιστρέφει στο θέατρο και συνεργάζεται με τη μεγαλόψυχη Μιμή Ντενίση που τον συγχωρεί για όσα της έχει σούρει τόσο καιρό.Όλοι είναι συγχωρεμένοι (με την καλή έννοια, όχι μακαρίτες).



Related Posts

9 σχόλια

  1. Aχ να σαι καλα με εκανες και γελασα....

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλους μια χαρά τους τακτοποίησες, αλλά αυτόν τον καημένο τον Λιάτσο (τον Αιμίλιο ντε) γιατί δεν τον ανέθεσες κάτι κι αυτόν, κρίμα δεν είναι να βολοδέρνει εκεί στο STAR και να λέει ειδήσεις Lifestyle;

    Επίσης έχεις αφήσει έξω πολλούς πρωταγωνιστές από την φετινή και περσινή σεζόν όπως: Αννίτα Πάνια, Πετρούλα Κωστίδου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και πολλούς άλλους που δεν θυμάμε αυτή την στιγμή….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαργκώ καιΆννα χαίρομαι που σας άρεσε.
    Σάββα μου όπως καταλαβαίνεις δε μπορεί να χωρέσουν όλοι σε ένα σενάριο!Ενδεικτικά όμως θα αναφέρω ότι ο Λιάτσος μετά από αυτές τις εξελίξεις κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας και μετά γυρίζει απαγορευμένα dvd με συμπρωταγωνίστρια τη Τζούλια. Ο Τριανταφυλλόπουλος καταγγέλλει το γεγονός ως σκάνδαλο στο χώρο της δημοσιογραφίας και η Πάνια με την Κωστίδου παίρνουν αμφότερες μεταγραφή στο Τηλε-άστυ και στο εξτρα 3 αντίστοιχα. Ελπίζω να σε κάλυψα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα...
    Αφού βόλεψες και τον Λιάτσο με την Τζούλια στον Σειρηνάκη, και την Αννίτα με την Πετρούλα στο Τηλε-άστυ και στο Έξτρα 3, μπορώ να πω ότι απ’ αυτήν την ανάρτηση πλέον δεν λείπει τίποτα.

    Σου βγάζω το καπέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους βρήκες ξανά τον εαυτό σου. Σου πάει αυτό το στυλ γραφής, κράτα το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκηνοθέτησες πάλι, ασφαλώς! Πολύ επιστημονική φαντασία βρε παιδί μου όμως, πω πω! Γέλασα πάντως πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου