Θα γίνω τση μοδός με το Facebook

Αμ,πώς! Τόσες εφημερίδες γράφουν για το φέισμπουκ τελευταίως, τόσες έρευνες δημοσιεύονται για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εγώ να μην πω τη ρημάδα την άποψή μου;
Θα γίνω  τση μοδός με το Facebook

Στην αρχή και ειδικά με την ολοένα αυξανόμενη εξάπλωση των social networks και ειδικά του facebook τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα ήταν σαν τα παραμύθια με τον κακό λύκο και τα 7 κατσικάκια: μόνο όποιος κρύβεται θα γλιτώσει από τον μπαμπούλα, υποκλοπέα, κακόβουλο, ανώμαλο που καραδοκεί στη γωνία του fb. Αποξένωση, απαξίωση και άλλα κακά μας απειλούσαν διά στόματος ή πένας των δημοσιογράφων.


Τώρα τελευταία φαίνεται να άλλαξε το τροπάρι. Διανοούμενοι και δημοσιογράφοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το τέρας που λέγεται φέισμπουκ μπορεί να έχει και μια καλή πλευρά, να είναι, ας πούμε, ένα ευάισθητο τέρας. Τώρα δε συντείνει στην αποξένωση αλλά στην επικοινωνία, στην οικειότητα, στη δημιουργικότητα και άλλα θηλυκά ουσιαστικά  εις -ότητα , όπως ισότητα, υπηκοότητα , καρτερικότητα και τα όμοια.
Αυτό που έχω να πω εγώ, αγαπητέ αναγνώστη, συνοψίζεται σε μια και μόνο φράση: και μόνο το γεγονός ότι αποκαλούμαστε "χρήστες" τα λέει όλα. Δε θα επεκταθώ.

Related Posts

5 σχόλια

  1. Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου.Συμφωνώ!!
    Καλώς σε βρήκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα!!! χρηστες ολοι κρυφοι και φανεροι....οπως τα λες ειναι Δεσποινα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tha symfwnisw!..sou prosdidoun tin onomasia "xristes" mazi me tin pseydaisthisi oti xeirizesai esy ton eikoniko eayto sou (profil) pou omws anikei se ekeinous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας και καλο υπόλοιπο Κυριακής!Χαχαχα..Καλά τα λέτε!Πρώτα το βρίζαμε και μετά γίναμε ενα με αυτό αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα..Εσι είμαστε εμείς οι Ελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματι ο εθισμος που προκαλουν ολοι αυτοι οι ιστοτοποι κοινωνικης δικτιωσης ειναι τρομερος! Εγω παλι εχω εθιστη σε μια ιστοσελιδα που δεν με βοηθαει στην εποικινωνια αλλα στην εξοικονομιση χρηματων στην καθε μου αγορα στα σουπερ μαρκετ. Με το http://www.shopnsave.gr/home.html βρισκω πιο σουπερ μαρκετ πουλαει αυτο που θελω να αγορασω πιο φθηνα και παω φυσικα στο συγκεκριμενο και το παιρνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου