Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι

Θα σας εξομολογηθώ κάτι που το γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι και που ακόμα κι όταν το μάθετε(αν με γνωρίζετε προσωπικά) δε θα το πιστεύετε,οπότε θα είναι σα να μη σας το έχω πει.Λίγους μήνες πριν ξεκινήσω το σχολείο(το δημοτικό) η μαμά μου μου μάθαινε τα γραμματάκια.

Στο δωμάτιό μου βρισκόταν η τεράστια βιβλιοθήκη του μπαμπά με πάρα πολλά βιβλία.Όταν συνειδητοποίησα ότι τα βιβλία είναι γεμάτα γραμματάκια και ότι σε λίγο καιρό θα πήγαινα σχολείο και θα έπρεπε να μάθω να διαβάζω όλα τα γραμματάκια που υπήρχαν σε όλα τα βιβλία, κλείστηκα στο υπνοδωμάτιο της μαμάς μου,κάθισα ανακούρκουδα στο κρεβάτι ,τραβούσα τα μαλλιά μου και ούρλιαζα σπαραχτικά "Δε θα διαβάζωωωωωω.....εγώ δε θα διαβάζωωωωωωω....." για καμιά ώρα.



Όσοι με ξέρετε,θα διαπιστώσετε ότι δεν κράτησα αυτή την υπόσχεση,διάβαζα μανιωδώς από μικρή και φυσικά όχι μόνο για το σχολείο.Ακόμα και η βιβλιοθήκη με τα βιβλία του μπαμπά(που τα περισσότερα βιβλία της έχουν σχέση με τη δουλειά του) πέρασε μπροστά από τα μάτια μου, ουκ ολίγες φορές. (Εννοώ ότι διάβασα πολλά βιβλία της πολλές φορές αλλά θέλω να το παίξω και συγγραφέας η φιλόλογος και μάλλον δεν καταλάβατε τίποτα από την προηγούμενη πρόταση.)
Τέλος πάντων,μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε διάβαζα μια χαρά,άνετα κι ωραία παρά το πρόβλημα όρασης που έχω. Ποτέ,ποτέ,ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα την παραμικρή δυσκολία στο να διαβάσω(άσχετα που διαβάζοντας έκανα σαν αυτιστικό γιατί κουνούσα συνεχώς το κεφάλι,αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα). 
Το καλοκαίρι όμως,ξαφνικά,από το πουθενά ,άρχισα να δυσκολεύομαι.

Θορυβημένη αποφάσισα να κλείσω ραντεβού με το γιατρό μου στον οποίο είχα καιρό να πάω γιατί ενδιαμέσως είχα μετακομίσει οπότε είχα απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς.Να σημειωθεί εδώ ότι από αυτούς είχα αποκομίσει τις χειρότερες των εντυπώσεων.Κλείνω ραντεβού, πάω την καθορισμένη μέρα και ώρα. Με εξετάζει ένας γιατρός του λέω το πρόβλημά μου (ότι δλδ δε βλέπω να διαβάσω με αυτά τα γυαλιά που είχα) μου γράφει άλλα,πληρώνω 100 ευρώ και φεύγω.Πάω στον οπτικό,παραγγέλνω τα γυαλιά,πάω μετά από λίγες μέρες τα παίρνω,πληρώνω 150 ευρώ,φεύγω κι από κει.Πάω σπίτι μου περιχαρής ότι θα δω το φως το αληθινό,φοράω τα νέα μου γυαλιά και δε βλέπω μπροστά μου ούτε ένα τόσο δα γραμματάκι.Πιο καλά διάβαζα με γυμνό μάτι παρά με κείνο το γυαλί.Περιμένω δυο τρεις μέρες μήπως συνηθίσω τίποτα.

Αρχίζω την κλάψα,παίρνω τηλ και το γιατρό να ξανακλείσω ραντεβού.Πάω,με εξετάζει άλλη γιατρός,δοκιμάζει ,ξαναδοκιμάζει φακούς μου λέει το γυαλί που σου δώσαμε είναι αυτό που πρέπει.Αφού σε ρωτάω και μου λες ότι βλέπεις καλύτερα με αυτόν το φακό.Δε με νοιάζει τις λέω,στο χαρτί που μου δίνεις εσύ βλέπω καλύτερα με αυτό το φακό αλλά σ'ένα βιβλίο δε βλέπω  τίποτα.Πιάνω κι ένα βιβλίο από κει δίπλα,φοράω τα γυαλιά ,πράγματι δεν έβλεπα τίποτα.Καλή μου γυναίκα ,λέω στη γιατρό,εγώ τόσες μέρες μέχρι να 'ρθω διάβαζα με κάτι παμπάλαια γυαλιά που μου χατε δώσει πριν 4 χρόνια.Α,ωραία μου λέει,αφού βλέπεις με αυτά θα σου ξαναγράψουμε αυτά(χωρίς δοκιμές αυτή τη φορά). Πληρώνω 50 ευρώ,φεύγω.

Φοράω ακόμα τα παλιά γυαλιά όταν θέλω να διαβάσω αλλά δυσκολεύομαι πολύ γιατί είναι γρατσουνισμένα και συνεπώς θολά.Δε θέλω να πάω να φτιάξω καινούρια γυαλιά γιατί δε μου περισσεύουν τα ποιος-ξέρει-πόσα ευρώ που θα κάνουν.Όχι γιατί τσιγκουνεύομαι αλλά γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι θα βλέπω ούτε με αυτά.
Κι έτσι σε λίγο θα πάω να κλειστώ στο υπνοδωμάτιό μου ουρλιάζοντας σπαραχτικά "Θέλω να διαβάσω αλλά δεν μπορώώώώ....."για καμιά ώρα.
Και η ζωή συνεχίζεται.

Related Posts

15 σχόλια

  1. η ζωη πάντα συνεχίζεται με γυαλιά η χωρίς αυτά και μάλλον είναι ωραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό, τόση ταλαιπωρία και χρήματα και να φοράς τα παλιά γυαλιά;;;
    Όσο για την ιστορία από τα παλιά δεν μου την είχες πει ποτέ πλάκα έχει, και σου ζητώ δημόσια συγγνώμη γιατί το όταν διάβαζες σου έκανα όλο αδιάκριτες ερωτήσεις που κουνούσες το κεφάλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @άσωτε έτσι είναι,μόνο που με γυαλιά ή χωρίς ελπίζω να βλέπω
    @λιοτρίβι,σάμπως θα με πίστευες και να στην έλεγα?έχει όντως πλάκα!σε συγχωρώ αν και δεν ήταν ανάγκη να μου ζητήσεις συγγνώμη.Άσε πολύ φοβάμαι ότι θα δώσω κι άλλα λεφτά και λύση δε θα βρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω. Γιατί η γιατρός σου πήρε δύο φορές λεφτά για την επίσκεψη αφού προφανώς δεν έκανε καλά την δουλειά της? Πως γίνεται να βλέπεις με τα παλιά σου γυαλιά και να μη μπορείς να κάνεις καινούργια ίδια με αυτά? Είσαι σίγουρη ότι και η γιατρός και ο οπτικός έκαναν καλά τη δουλειά τους? Μήπως πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια άλλου γιατρού? Σίγουρα κάποιος έχει κάνει χοντρό λάθος και σίγουρα δεν είσαι εσύ. Ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημά σου γιατί ξέρω πόσο κουραστικό και θλιβερό είναι να αγαπάς το διάβασμα και να μη μπορείς να διαβάσεις. Να είσαι καλά. Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορώ να κάνω καινούρια ίδια με αυτά αλλά επειδή τα παλιά δεν είναι σε καλή κατάσταση(γρατσουνισμένα) και δε βλέπω καλά ούτε με αυτά δεν ξέρω αν φταίνε οι γρατσουνιές ή τα γυαλιά(κι έτσι διστάζω να κάνω τα καινούρια).Ο οπτικός δεν έκανε λάθος, η γιατρός μάλλον . Απλά το πρόβλημά μου είναι σύνθετο και αυτή μετράνε μόνο τη μυωπία. Σίγουρα πρέπει να πάω σε άλλο γιατρό αλλά έχω πάει σε δύο άλλους πριν από αυτό και λύση δεν είδα.Μου πήραν δύο φορές λεφτά γιατί πήγα στους "καλύτερους" υποτίθεται (τουλάχιστον δίνουν απόδειξη).Δεν είναι μόνο ότι αγαπώ το διάβασμα το απαιτεί και η δουλειά μου(φιλόλογος γαρ) παρακολουθώ και σεμινάρια αυτόν τον καιρό κι έχω εξετάσεις και εργασίες.Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο και το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι άλλο συμβαίνει για να μην μπορείς να διαβάσεις καλά. εκτός από μυωπία μήπως έχεις αστιγματισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Μάνα,αυτό είναι το θέμα ότι δεν έχω μόνο μυωπία(αστιγματισμό πάντως δεν έχω σίγουρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ πρεπει να κοιταξεις το προβλημα σου πιο προσεκτικά.

    Δεν ειναι αστείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε μένα θα το πεις?Εγώ το ξέρω ότι δεν είναι αστείο!Αλά όταν ο υποτίθεται κορυφαίος γιατρός δε σου δίνει λύση και έχεις πάει και σε άλλους 2-3 μη κορυφαίους σε ποιον να πας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεσποινακι, νομιζω πως θα ηταν καλυτερα να πας να ρωτησεις ποσο κανουν τα γυαλια με τα οποια μπορεις να διαβασεις. Και αφου μαθεις το κοστος, θα κανεις τα κουμαντα σου να τα αποκτησεις. Παντως δεν ειναι ακριβα... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως αν κανείς εγκαταλείψει το διάβασμα, ξεύρεις πόσο πολύ ελεύθερο χρόνο κερδίζει;

    Πέραν της πλάκας, να το κοιτάξεις (ουπς, χρησιμοποίησα τη λέξη "κοιτάξεις" σε πρόβλημα όρασης -πτηνό είναι αδιόρθωτο, σόρι) γιατί δεν παίζουμε με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα μάτια σου στα ματάκια σου ( τι λεω παλι...) γιατι δεν παιζουμε με αυτα.
    Οχι πως δε το ξερεις...αλλά είπα να το ξαναπω

    Πρεπει να πας να δεις ποσα κανουν τα γυαλαι με τα οποια βλεπεις οπως ειπε και ο Gregory παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο ενοχλητικό είναι να πηγαίνεις τόσες φορές και να σε εξετάζουν και άκρη να μη βγάζεις με τα γυαλιά! Ίσως να άλλαζες πάλι γιατρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη και αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα.
    misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου