Φιλικές συμβουλές για bloggers

Όλα τα παρακάτω είναι όπως λέει και ο τίτλος φιλικές συμβουλές από τη δική μου εμπειρία και περιήγηση , δεν είμαι ειδικός ούτε τον παριστάνω.

Απλά πολλές φορές συμβαίνει για κάποιον ή κάποιους από τους παραπάνω λόγους να σταματάω να διαβάζω κάποια ιστολόγια παρόλο που με ενδιαφέρει η θεματολογία τους και προσπαθώ εδώ να εξηγήσω τους λόγους και να επισημάνω κάποια πράγματα που νομίζω ότι θα βοηθήσουν.



  1. Αν θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα σχόλια μην αποθαρρύνετε τους σχολιαστές με τη λεκτική επαλήθευση. Είναι κουραστική και ανούσια. Ειδικά όσοι έχετε έγκριση σχολίων, απορώ γιατί δεν καταργείτε τη λεκτική επαλήθευση αφού έτσι κι αλλιώς θα ελέγξετε τα σχόλια. Πώς τη διαγράφουμε: Ακολουθούμε την εξής διαδρομή Πανόπτης/Ρυθμίσεις/Σχόλια.Εκεί βρίσκουμε την επιλογή "Να προβληθεί η λέξη επαλήθευσης για σχόλια" και επιλέγουμε το όχι. Επίσης καλό θα είναι στην επιλογή "Προσθήκη φόρμας σχολίων" να επιλέγουμε ενσωματωμένη ανάρτηση γιατί με τις άλλες επιλογές που είναι πιο χρονοβόρες πιθανόν να αποθαρρύνουμε τον σχολιαστή.
  2. Μην χρησιμοποιείτε πολύ περίεργες ή πολύ μικρές γραμματοσειρές,κουράζουν τα μάτια. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας φαίνεται καλαίσθητο και κομψό αλλά για τον αναγνώστη, και ειδικά για τον τακτικό αναγνώστη, είναι κουραστικό.
  3. Μη βάζετε τεράστιες φωτογραφίες,αν κάποιος θέλει να δει καλύτερα τη φωτογραφία μπορεί να πατήσει επάνω της και να τη δει σε μεγέθυνση, δε χρειάζεται να φορτώνετε τη σελίδα σας γιατί και θα αργεί να ανοίξει και είναι αντιαισθητικό το θέαμα των τεράστιων φωτογραφιών που πιάνουν τη μισή οθόνη.
  4. Χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν απλά πρότυπα για να μην βαραίνει η σελίδα σας . Κάποιοι κατασκευαστές δωρεάν προτύπων ενσωματώνουν διαφημίσεις που ανοίγουν σε νέο παράθυρο όταν ο επισκέπτης πατήσει κάποιο σύνδεσμο στο μπλογκ σας.Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο αλλάξτε πρότυπο.
  5. Καλό θα είναι να μη γράφετε μόνο με κεφαλαία,στο ίντερνετ τα κεφαλαία αντιστοιχούν σε υψωμένο τόνο φωνής και κανένας δε θέλει να νιώθει ότι του φωνάζουν.
  6. Μη βάζετε τεράστια μπάνερ. Καλό θα είναι όποιος μπαίνει στη σελίδα σας να μη χρειάζεται να ρολάρει για να δει την πρώτη ανάρτηση.
  7. Μην βάζετε μόνο μία ανάρτηση στην κύρια σελίδα,γιατί δυσκολεύετε την περιήγηση,ούτε τεράστιο αριθμό αναρτήσεων,γιατί φορτώνετε τη σελίδα σας με αποτέλεσμα να αργεί να ανοίξει. Και τα δύο είναι αποτρεπτικά για τους επισκέπτες.
  8. Μη φορτώνετε με πολλά γκάτζετ τη σελίδα σας,αυτό σε συνδυασμό με ένα βαρύ πρότυπο την κάνει τόσο αργή στο φόρτωμα που ο επισκέπτης βαριέται και φεύγει πριν τη δει.
  9. Μη βάζετε μουσική,τουλάχιστον όχι να παίζει αυτόματα.Αν θέλετε βάλτε έναν πλέιερ αλλά να τον έχετε ρυθμίσει έτσι ώστε να μην ανοίγει αυτόματα. Να μπορεί ο επισκέπτης να επιλέξει αν θέλει να ακούσει μουσική ή όχι.Πολλές φορές οι επισκέπτες ακούνε ήδη μουσική,μπορεί να μην τους αρέσει η δική σας μουσική,μπορεί να κοιμάται κάποιος στο σπίτι και να βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στο ίντερνετ,σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ενοχλητική η αυτόματη μουσική. Φανταστείτε ακόμη όταν κάποιος θέλει να σας αφήσει σχόλιο πόσες φορές θα ακούσει την αρχή του τραγουδιού μέχρι να το δημοσιεύσει.



Related Posts

8 σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω σε όλα.
    Εχω σταματήσει να διαβάζω ιστολόγια για αυτούς και μόνο τους λόγους.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΑΦΕΙΣ.ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΑΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ :)
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα!
      Ε,άντε αν πέσεις σε ένα παράπτωμα συγχωρείσαι!Μερικοί όμως τα κάνουν όλα μαζί!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστές όλες σου οι συμβουλές!!!!! Εμένα με τρελαίνει όταν πέφτω πάνω στην 4 και στην 9!!!Και είναι κρίμα γιατί μερικά blog αξίζουν πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα ,Μαρία μου,αυτά που λες είναι τα χειρότερα και είναι κρίμα !

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλές οι συμβουλές σου! Μπράβο για την ιδέα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επαλήθευση με ενοχλεί γιατί χάνω πολύ χρόνο και σπάνια τη γράφω σωστά!
    Και η αυτόματη μουσική δε μου αρέσει γιατί συνήθως μπαίνω όταν κοιμάται το μωρό και μπορεί να έχω ξεχάσει να το χαμηλώσω.

    Giveaway:
    http://www.beautyandthemist.com/2012/11/lunarrastar-jewellery-international.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου