Πώς μια άνεργη φιλόλογος μπορεί να γίνει σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σερφάροντας ανέμελα μιας και ως άνεργη δεν έχω να ξυπνήσω νωρίς το πρωί, και αφού πήρα μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς που βρήκα και δε βρήκα στο νετ με την ελπίδα να μου χαμογελάσει η τύχη, αφού επρηξα όλους μου τους fb φίλους με τις κοινοποιήσεις των εν λόγω διαγωνισμών και αφού τα μεσάνυχτα πέρασαν ανεπιστρεπτί, λίγο μετά την αλλαγή του μήνα αποφάσισα να κάνω some serious thinking about my career.
Πώς μια άνεργη φιλόλογος μπορεί να γίνει σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών

Όλοι έχουμε πλέον καταλάβει ότι αυτό το χαρτί δε θα το χρησιμοποιήσω ποτέ, όμως , όλοι επίσης, ξέρουμε ότι δεν είναι σωστό να απογοητευόμαστε, ότι πρέπει να προσπαθούμε και ότι με λίγη κοινή λογική, επιχειρηματική σκέψη, εξωστρέφεια και τύχη μπορεί να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση!



Γι'αυτό κι εγώ επιστράτευσα και τις τέσσερις παραπάνω "αρετές" που διαθέτω σε υπέρμετρο βαθμό, έβαλα κάτω τα πράγματα, τα σκέφτηκα , τα αξιολόγησα , διαπραγματεύτηκα με τον εαυτό μου και κατέληξα σε πολλές πιθανές επαγγελματικές λαμπρότατες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μου!
Ιδού:
Επιλογή πρώτη: Συνεργασία με σοβαρό Ιατρό, όχι απαραίτητα εμφανίσιμο , αλλά απαραίτητα άντρα, καθώς αν είναι γυναίκα μάλλον δε θα έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μου. Μην πάει βρε αμέσως ο νους σας στο πονηρό και στο κακό, τς τς τς!!! Για ποια με περάσατε; Άλλο εννοώ! Κάτι πρωτόγνωρο, ευφάνταστο, εύκολο και πρωτότυπο με μεγάλες προοπτικές κέρδους καθώς ο κλάδος δεν είναι κορεσμένος!Λοιπόν, ζητείται όπως έλεγα ιατρός, με δικό του ιατρείο, με ωραία αίθουσα αναμονής και με μία κάποια σχετική πελατεία (σχετική είπα). Εγώ, ως άνεργη, με πολύ ελεύθερο χρόνο συχνά πυκνά αγοράζω περιοδικά (κατά προτίμηση με ωραία δώρα!). Ζητώ λοιπόν συνεργασία με το σοβαρό προαναφερθέντα ιατρό δια να του παράσχω τους πολυτίμους αυτούς συμμάχους εις το έργον του! Τους συμμάχους που θα καταπολεμήσουν τον εκνευρισμό των ασθενών στην αίθουσα αναμονής, τους συμμάχους οίτινες θα του εκόστιζαν μία περιουσία, μία περιουσία λέγω, εάν τους ηγόραζε από το περίπτερον! 
εγώ, ο περιπτεράς και ο γιατρός θα βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση!

Αγοράζοντας όμως τους συμμάχους (βλέπε περιοδικά) από μένα, μεταχειρισμένους βεβαίως αλλά σε αρίστη κατάσταση, τόσον ο ιατρός γλιτώνει χρήματα, καθότι θα πληρώσει χαμηλότερη τιμή από την αρχική, κι εγώ βγάζω ένα χαρτζιλίκι για κανένα καφέ και ο περιπτεράς είναι κερδισμένος. Με λίγα λόγια, όπως σας τα εξήγησα, και με τη χρήση της κοινής λογικής, της επιχειρηματικής σκέψης, της εξωστρέφειας και της τύχης που σας έλεγα και προηγουμένως, εγώ, ο περιπτεράς και ο γιατρός θα βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση! Ιδιοφυές; Ιδιοφυές.
Επιλογή δευτέρα: (στην απίθανη περίπτωση που η πρώτη επιλογή δεν αποδειχθεί αρκούντως αποτελεσματική)
Εν τοιαύτη περιπτώσει, παρόλο που ξέρω ότι φαίνεται αδύνατον το να μην πετύχει το παραπάνω ιδιοφυές σχέδιό μου έχω σκεφθεί και άλλους τρόπους δια να εξέλθωμεν από την βαθυτάτην αυτή οικονομική κρίση. Κατ'αρχήν θα πατεντάρω την πρώτη επιλογή, ώστε όσοι στο μέλλον επωφεληθούν από αυτήν (γιατί προβλέπω ότι είναι ένας κλάδος που θα ανθίσει) , να μου αποδώσουν τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα. Τοιουτοτρόπως και το εισόδημά μου θα συμπληρώνεται ακόμα περισσότερο και περισσότεροι άνεργοι άνθρωποι που διαβάζουν πού και πού κανένα περιοδικό θα βγουν μια ώρα αρχίτερα από την κρίση! (Όποιος μου πει πώς και γιατί το αρχίτερα δε γράφεται με ι και μου το κοκκινίζει μες στη νύχτα για να μου σπάει τα νεύρα που δεν ξέρω η φιλόλογος πώς γράφεται, κερδίζει ένα πεντάευρο!Αλλά θέλω επιστημονική τεκμηρίωση με ετυμολογία, ετερροιωμένη βαθμίδα, μηδενική βαθμίδα και τέτοιες ιστορίες αλά Μπαμπινιώτη,οκ?)
Σε περίπτωση τώρα που οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποδειχτούν αναποτελεσματικές , παρόλο που τέτοιο ενδεχόμενο το θεωρώ απίθανο, αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι, ακολουθεί η τρίτη επιλογή :  Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα , πρωτάκουστα καθήκοντα που θα αξιοποιήσουν τα προσόντα που απέκτησα ως άνεργη με τον καλύτερο τρόπο όπως:  συνοδηγός σε μακρινά ταξίδια με αρμοδιότητα να στρίβει τα τσιγάρα του θεριακλή οδηγού,να τα ανάβει και να του τα ενεχειρίζει, καθώς και να αερίζει την καμπίνα του αυτοκινήτου. Οπότε ζητούνται μοναχικοί θεριακλήδες που δεν έχουν συνοδηγό, και που βιάζονται και δε θέλουν να χάσουν δρόμο κάνοντας στάση για τσιγάρο και που δε θέλουν να πάρουν πακέτο, αλλά θέλουν οπωσδήποτε να καπνίσουν μες στο αυτοκίνητο στη διάρκεια της διαδρομής για σοβαρή συνεργασία. Φυσικά, η εργασία αυτή θα έχει εκτός από ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και εκτός έδρας και διπλή ταρίφα ανάλογα με την απόσταση και βέβαια σίγουρα και τεράστια περιθώρια κέρδους. Και δωρεάν μεταφορά, και τσιγάρο τράκα και κανένα χαρτζιλίκι για τον κόπο μου. Ιδιοφυές; Ιδιοφυές.
Όταν έγραψα αυτό το κείμενο Υπ.Οικ. ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας
Πηγή εικόνας
Και μετά από την εφαρμογή όλων των παραπάνω επιλογών, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει και η τέταρτη επιλογή αναπόφευκτα και χωρίς καμία δική μου πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρη, λοιπόν, ότι μετά την εφαρμογή όλων των παραπάνω και την τεράστια επιτυχία και απήχηση που θα έχουν, τη μεγάλη ώθηση που θα δώσουν στη χώρα και στην οικονομία, θα προσληφθώ αναμφιβόλως με παχυλό μισθό ως σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών.
Και αν όσα λέω παραπάνω σας φαίνονται μπαρούφες μη μου πείτε ότι αυτά που είπε ο ίδιος ο Υπουργός οικονομικών σε εκπομπή που εμφανίστηκε πρόσφατα ήταν καλύτερα. Για να μη σχολιάσω τις ουτοπικές (όσο και οι δικές μου ) επιλογές που μας προσέφεραν μέσω της ίδιας εκπομπής ο κύριος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος νεοσύστατου σχετικά κόμματος με πρωτότυπο ΑΝΕΞΕΛεγκτο όνομα.
Περαστικά μας!

Related Posts

8 σχόλια

  1. Δεσποινάκι μια χαρά το πας και στο κάτω κάτω γιατί όχι και υπουργός. Τα δικά σου σχέδια τουλάχιστον έχουν και κάποια λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ήξερα ότι δε μπορεί, κάποιος θα με καταλάβει και θ'αναγνωρίσει την αξία μου!!!
      :-Ρ

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά σε βρίσκω
    Αποκλείεται να μην πετύχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει που διακωμωδείς την όλη κατάσταση Δεσποινάκι μου!!!! Γιατί αλλιώς δεν παλεύεται........
    Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεσποινάκι ευτυχώς που έχεις αρκετό χιούμορ για να αντέξεις την ελαφρότητα τους.
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου