Μετά βαΐων και κλάδων (εργαζομένων) ή γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή

    Σήμερα σας γράφω με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας και σε κάποιες άλλες πόλεις και τα εξαιρετικά πειστικά επιχειρήματα που άκουσα από τους συνδικαλιστές που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή

 Το πειστικότερο επιχείρημά τους ήταν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων σημαίνει ότι η κυβέρνηση το πάει για ανοιχτά μαγαζιά 52 Κυριακές το χρόνο για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πράγμα που σκοτώνει τη μικρομεσαία επιχείρηση και ενισχύει τις πολυεθνικές(από ρεπορτάζ ιδιωτικού καναλιού).



   Επειδή όπως προανέφερα αυτό το επιχείρημα είναι τόσο πειστικό που δεν μπορεί κανείς να το καταρρίψει, προτείνω στους εν λόγω κυρίους να διαμαρτυρηθούν και αύριο και όλη τη Μ.Εβδομάδα που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα γιατί προφανώς η κυβέρνηση το πάει για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων για 52 βδομάδες το χρόνο για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πράγμα που σκοτώνει τη μικρομεσαία επιχείρηση και ενισχύει τις πολυεθνικές. Απορώ μάλιστα πώς δεν το'χουν σκεφτεί ακόμα -καλά,δε βλέπουν τι πάει να γίνει με τα φαρμακεία;;;- και γιατί δεν έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για αύριο.
   Εγώ αυτά είχα να πω. Αλλά επειδή σας ξέρω τι ανάποδοι και αντιδραστικοί που είστε, θα παραθέσω και τις απαντήσεις μου στις πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να γεννήσει στο μυαλό ενός σκεπτόμενου πολίτη ο παραπάνω ορθολογικότατος συλλογισμός.
1.Γιατί είναι κακό να πάνε καλά οι πολυεθνικές; (προφανώς ο πολίτης είναι εγκάθετος της κυβέρνησης αφού σκέφτηκε ο ανόητος ότι και στα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες που ανήκουν σε πολυεθνικές εργάζονται Έλληνες πολίτες, άρα το να μην πάνε καλά ποιον ακριβώς θα έβλαπτε; Τι ανόητος, Θέ μου! Κι αυτός κι όλοι οι άλλοι πολίτες που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του εργοστασίου γνωστής πολυεθνικής μάρκας αναψυκτικού στη Μακεδονία και έκαναν μάλιστα και σαμποτάζ στα προϊόντα της, οι γελοίοι, επειδή όταν έκλεισε χάθηκαν οι θέσεις εργασίας, χαρά στο πράγμα!)
Σε τι ακριβώς βλάπτει τη μεσαία επιχείρηση το να ψωνίσω εγώ την Κυριακή;

2.Σε τι ακριβώς βλάπτει τη μεσαία επιχείρηση το να ψωνίσω εγώ την Κυριακή; ( Άλλη βλακεία  πάλι, καλά πού ζει αυτός ο άνθρωπος; Δεν ξέρει ότι τα χαρτονομίσματα την Κυριακή μετράνε μισά; Σαν αυτό που ήθελαν να κάνουν με τις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ στην εφορία που θα μετρούσαν μισές; Ε, για τις αποδείξεις δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει, αλλά ισχύει για τα χαρτονομίσματα. Τα κέρματα επηρεάζονται ακόμα περισσότερο γιατί την Κυριακή και ειδικά την Κυριακή των Βαΐων με το που πας να ανοίξεις το πορτοφόλι σου όλα τα ψιλά γίνονται βάγια και πέφτουν κάτω για να προϋπαντήσουν τον Ιησού από τη Ναζαρετ, μεγάλη η χάρη Του!)
3.Γιατί το θυμηθήκαμε φέτος αυτό με τις Κυριακές ενώ τα προηγούμενα χρόνια που όλα τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και την Κυριακή των Βαΐων δε μας πείραζε; (Καλά, εδώ πρόκειται για απορία καθαρά πειραγμένου μυαλού!Hello, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε εκλογές σε ένα μήνα, πανέξυπνε!)
4.Άμα πάει έτσι γιατί να μην κλείνουν τις Κυριακές οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα περίπτερα, οι ταβέρνες και γενικότερα όλα όσα είναι ανοιχτά την Κυριακή; (Καλά, είναι τελείως αστοιχείωτος αυτός, αλλά η απάντησή μου θα είναι και πάλι ολόπλευρη και εμπεριστατωμένη. Γιατί, άνθρωπέ μου, αν γινόταν αυτό που λες, θα'πρεπε να κλείσουν και οι εκκλησίες την Κυριακή και τότε δε θα ήταν ημέρα του Κυρίου, άρα δε θα ήταν Κυριακή και θα γυρνούσε ο κόσμος ανάποδα, μακριά από μας!)
Κυριακή των Βαΐων
   Νομίζω ότι κάλυψα όλες τις σχετικές απορίες που μπορεί να ανακύψουν πάνω στο ζήτημα και σας καλώ όλους να μην ψωνίσετε τίποτα όλη τη βδομάδα γιατί, όπως είπαμε, η κυβέρνηση το πάει για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων για 52 βδομάδες το χρόνο για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πράγμα που σκοτώνει τη μικρομεσαία επιχείρηση και ενισχύει τις πολυεθνικές. Όσο για τα ψώνια σας, αν δεν έχετε προλάβει ήδη να ψωνίσετε επειδή δεν είχατε κάνει τον απίστευτο αυτό συλλογισμό σας έχω και γι'αυτό τη λύση.
   Αν δεν έχετε πάρει ήδη αρνί για το Πάσχα να βγείτε να κυνηγήσετε ορτύκια με σφεντόνα.
  Όσο για τα αυγά που θα βάψετε, αν δεν έχετε κοτούλες ξεκινήστε να ψάχνετε για φωλιές πουλιών στα δέντρα, είναι εποχή που γεννάνε.
   Για λαμπάδες και τέτοια ούτε λόγος, να πάρετε ένα κεράκι από την εκκλησία που θα είναι ανοιχτή.
Άντε, Καλή Ανάσταση!

Related Posts

1 σχόλιο

  1. πολύ ωραία τα λες , αλλά θα σου πω και την δικια μου άποψη! Είμαι σύμφωνη σε αυτό που λες ότι πρέπει να μας νοιάζει να πάει καλά η πολυεθνική μιας και δουλεύουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη τα λεφτά! Όμως την Κυριακή δεν την πληρώνονται! Δηλαδή τους εκμεταλεύονται! Όπως εσύ θελεις να πας την βόλτα σου το Σ/Κ και να χαλαρώσεις έτσι θέλουν και αυτοί οι εργαζόμενοι γιατί και αυτοί έχουν οικογένειες . Στην τελική μας μένει μια μέρα αν μας την κλέψουν για να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά με μισθούς πείνας θα είμαστε καταδικασμένοι , σήμερα στα μαγαζιά αύριο σε όλες τις δουλείες , απο την Δευτέρα μέχρι την Κυριακή να δουλεύουμε και να χάνουμε στιγμές! Παλιά δεν ήταν πότε ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαίων απλά είχαν εορταστικό ωράριο , όπως παλιά που είχαμε χρήματα και δουλείες όλοι τα καταφέρναμε και ψωνίζαμε μέχρι το Σάββατο δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα καταφέρνουμε και τώρα που δεν υπάρχουν δουλείες και οι περισσότεροι είναι άνεργοι;;; Επίσης μιας και είμαστε σε τέτοιες μέρες η Κυριακή είναι η μέρα ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Και ναι πρέπει να ξεκουραζόμαστε όλοι και να απολαμβάνουμε τις οικογένειες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου