Αγάπα αυτό που έχεις αφού δεν έχεις αυτό που αγαπάς.

από την Ερωφίλη Πατεράκη

Αγάπα αυτό που έχεις αφού δεν έχεις αυτό που αγαπάς. Μη διανοηθείς να σκεφτείς ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις αυτό που αγαπάς αντί να συμβιβάζεσαι μ' αυτό που έχεις. Μέγα λάθος. Θα μπεις στο χορό με απόλυτη σιγουριά και θα βγεις έχοντας πέσει και ρεζιλευτεί μπροστά σε όλους, αμφισβητώντας πια τα πάντα, ακόμα κι αυτά για τα οποία ξεκίνησες. Αν νομίζεις ότι ο κόσμος φτιάχτηκε για να μπορούν οι ονειροπόλοι σαν κι εσένα να κυνηγούν τα όνειρά τους, έπεσες έξω. Ο κόσμος δε φτιάχτηκε γι' αυτό. Ωστόσο, οι ονειροπόλοι συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν τα όνειρά τους. Αυτοί κάνουν τον κόσμο να γυρίζει. Απλούστατα γιατί ο κόσμος τρέφεται απ' αυτούς. Καταβροχθίζει τα όνειρά τους λίγο πριν προλάβουν να τα γευτούν οι ίδιοι. Και το καλύτερο απ' όλα; Όταν χωνέψει, φτύνει ένα σημείωμα που λέει ότι θα 'πρεπε να τον ευγνωμονείς που δε σε καταβρόχθισε κι εσένα. Όμως εσένα δε σε τρώει για προσωπικούς λόγους. Του κάθεσαι στο στομάχι και τον ταλαιπωρείς. Ενώ τα όνειρα ... σκέτος αέρας! Τα κάνει μια χαψιά και τα ευχαριστιέται.

Related Posts

10 σχόλια

  1. Μου φαίνεται πως το παρακάτω ταιριάζει πιο πολύ από κάθε άλλο σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω:

    Μην λες ποτέ σε κάποιον τρίτο το καλό που έκανες σε κάποιον άλλο. Έτσι μειώνεις στο 0 το νόημα των συναισθημάτων που σε οδήγησαν στο να το πράξεις εξ αρχής.
    -Forerunner-

    Άλλωστε, στα μάτια μου δεν υπάρχουν ονειροπόλοι. Μόνο άνθρωποι που διατήρησαν τα όνειρά τους, ακόμη κι όταν όλοι οι υπόλοιποι τα είχαν παρατήσει. Και στο τέλος, τα κατάφεραν. Κι όσοι τα κατάφεραν, ήταν οι μόνοι άνθρωποι που έζησαν και μετά το θάνατό τους. Και δεν ξεχάστηκαν. Ήταν οι μόνοι ήρωες που παρέμειναν ζωντανοί. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεσποινα, κοιτα εδω να βρεις αυτο που ψαχνεις..;)
    http://istomageiremata.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κρατω....
    μου παει γαντιιι....
    πριν λιγο μετα απο ενα φοβερο λουκουλειο γευμα...και αφου με εχει καταβροχησει το τερας....
    καταλαβα..πως και παλι ...
    ονειροπολος θα μεινω..κι ας με καταβροχθησουν χιλιες φορες.......

    ονειρικη καλησπερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομορφο κείμενο,
    και αν δεν έχεις κάτι να αγαπάς;
    Πράγματι οι ονειρόπολοι κινούν το κόσμο όσο και αν ακούγεται παράξενο, με τις ιδέες τους, τις καινοτομίες τους, τις ανατροπές τους. Βέβαια το σύστημα τους καταβροχθίζει και φτύνει τα τσόφλια τους, δυστυχώς.

    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγώ ένας ονειροπόλος ειμαι
    μον τα ονειρα μου δεν τρώγονται γιατι δεν έχουνε χρυσά παλάτια δεν έχουνε πλούτη μοναχα δυο ματια να κοιτανε και δυο χερια να κρατάνε

    καλη σου νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο θέμα άνοιξες και μεγάλη αυταπάτη.
    Όπως τα λες είναι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H (πικρή) αλήθεια είναι ότι ο "κόσμος δε φτιάχτηκε γι' αυτό", ευτυχώς όμως "οι ονειροπόλοι συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν τα όνειρά τους" και ομορφαίνουν τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις σε βρήκα....
    Κάνω τις σκέψεις μου παρόν...Και το παρόν μου παρελθόν...Όνειρα...
    Ζω μ αυτά και αυτά ζουν μαζί μου, φίλοι καλοί σε τούτη την ζωή μου...
    Σ ευχαριστώ που μου δώσε την δυνατότητα να γράψω μια σκέψη που πέρασε μπροστά μου σαν αερικό αυτή τη στιγμή σ αυτό το ιστολογιο...Άγνωστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο αλλα και η διαρκης αναζητηση του καλυτερου μπορει να σε κανει μιζερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεσποινα καμια φορα καλυτερα να αγαπας κατι απιαστο παρα κατι που ετυχε στο δρομο σου.....κι αν δεν εχεις ν αγαπας πρεπει να φτιαξεις μονο σου ενα ονειρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου