Εθελοντικές επισκέψεις της Βούλας Μάστορη σε δημόσια σχολεία 2010-2011

Σήμερα θα κάνω άλλη μια αναδημοσίευση. Ξέρετε, όσοι με διαβάζετε τακτικά, ότι δεν το κάνω συχνά, παρά μόνο αν αυτό που αναδημοσιεύω μου φαίνεται πάρα πολύ καλό για να το διαβάζω μόνη μου. Αυτή τη φορά όμως ο σκοπός της αναδημοσίευσης δεν είναι μόνο αυτός. Η εικόνα σίγουρα σας έχει ήδη δώσει μια ιδέα. Δε μου φαίνεται ίσως, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που διαβάζουν πολύ και τα περισσότερα βιβλία της εικόνας τα 'χω διαβάσει πάνω από δέκα φορές, χωρίς υπερβολή. Ποτέ όμως δεν έτυχε να γνωρίσω τη συγγραφέα τους (ούτε κανένα άλλο συγγραφέα εδώ που τα λέμε) από κοντά. Έτσι διαβάζοντας αυτά που θα διαβάσετε κι εσείς παρακάτω, χάρηκα παρόλο που ουσιαστικά δε μπορώ να συμμετέχω ούτε σαν μαθήτρια ούτε σαν εκπαιδευτικός. Το μόνο επομένως που μου έμενε να κάνω ήταν να προωθήσω το μήνυμα της Βούλας Μάστορη ώστε να το αξιοποιήσουν όσοι έχουν τη δυνατότητα.



Τα παρακάτω λοιπόν αναδημοσιεύονται αυτούσια από το μπλογκ των συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας

Ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους και γενικά όσους αγαπούν το βιβλίο και μπορούν να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία από το μετερίζι τους.

Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Ο προσωπικός μου αγώνας είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, θεωρώντας ότι έτσι αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και, επαγωγικά, η παραγωγή πολιτών
που δεν άγονται και φέρονται.
Έτσι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 προτείνω εθελοντικό πρόγραμμα προώθησης της, το οποίο περιλαμβάνει εμπλουτισμένες με δραστηριότητες συναντήσεις με αναγνώστες βιβλίων μου.

Προϋποθέσεις κάθε συνάντησης:
1. Δήλωση συμμετοχής 40 μέρες πριν τη συνάντηση
2. Μέχρι 50 άτομα στη συνάντηση
3. Μικρόφωνο στο χώρο της συνάντησης
4. Να έχει προηγηθεί ανάγνωση του βιβλίου πάνω στο οποίο θα γίνουν δραστηριότητες
5. Κάλυψη των οδοιπορικών (εάν πρόκειται για υπεραστική συνάντηση θα πρέπει να καλυφθούν επίσης γεύματα και ξενοδοχείο).
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με το mastoriv@otenet.gr (θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας)

Related Posts

2 σχόλια

  1. Τέτοιες αναδημοσιεύσεις επιβάλλεται να γίνονται!
    Πρέπει να προωθούνται όσο γίνεται τέτοιες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου