Εθνική Υπερηφάνεια ή Εθνική Υποκρισία;

Κανένας δε διατεινόταν μέχρι πρότινος ότι η Ακρόπολη του ανήκει.Εντελώς ξαφνικά το αρχαίο πνεύμα αθάνατο φούσκωσε μέσα σε όλους άμα τη εμφανίσει των απλήρωτων συμβασιούχων.
Εθνική Υπερηφάνεια ή Εθνική Υποκρισία;

 Πού ήταν όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι (που δίνουν βήμα σ'αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να τους κατηγορήσουν) όταν γινόταν εκστρατείες για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ή φωτογραφήσεις διασήμων στην Ακρόπολη.



 Γιατί τόσο μεγάλο θέμα δε θυμάμαι να το έκαναν τότε. Ούτε πήραν το Λιάπη να τον βγάλουν στον αέρα να πει τη γνώμη του και μετά να τον "σφάξουν με το βαμβάκι" ούτε χρησιμοποίησαν την τεράστια επιρροή των μέσων στα οποία εργάζονται για να κινητοποιηθούν υπέρ της επιστροφής του υπόλοιπου Παρθενώνα στη θέση του. Τώρα ξαφνικά "η Ακρόπολη ανήκει σε όλο τον κόσμο" (μεγάλη αλήθεια αν σκεφτείς ότι στο Λούβρο, στο Βρετανικό και σε άλλα μουσεία "ανήκουν" πολλά τμήματά της που εκλάπησαν από πραγματικούς αρχαιοκάπηλους και στερούν από την Ελλάδα κομμάτια της ιστορίας της, της πολιτιστικής κληρονομιάς της και φυσικά των εσόδων της, για να μιλήσουμε και πιο ρεαλιστικά αν δε σας αρέσει ο ιδεαλισμός.)

Τέλος, πολλοί αδιαφορούν για την σημερινή εθνική εορτή, άλλοι την αγνοούν και κάποιοι άλλοι πιο προοδευτικοί τη σνομπάρουν. Αν όμως καταργηθεί επισήμως η εθνική αργία, όλοι ξαφνικά και συμπτωματικά θα θυμηθούν τους παππούδες τους που πολέμησαν, ένα θείο που σκοτώθηκε και την εθνική υπερηφάνεια τους.

Related Posts

2 σχόλια

  1. Ακριβώς όπως τα λες κουκλί μου.
    Τότε όλοι θα θυμηθούμε ξαφνικά την ιστορία μας που δυστυχώς οι νεότεροι δεν την ξέρουν κι οι παλιοί την λησμόνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις! Ειδικά στην δεύτερη παράγραφο! Όταν κάποιοι ενδιαφέρονται για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα το ρίχνουν στο γενικό συμφέρον, κατα τα άλλα χέστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου