2010 Όλα πια μεταφράζονται σε αριθμούς

Η αλήθεια είναι ότι απολογισμό του έτους δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Το έβλεπα μόνο στις ταινίες και στην τηλεόραση, και το θεωρούσα ανούσιο. Νομίζω όμως ότι τελικά δεν είναι τόσο. Μάλλον ωρίμασα(!) λίγο και θέλω να τοποθετώ τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις και να τα βλέπω στις σωστές διαστάσεις για να ξέρω πού βαδίζω.
Τι το αξιοσημείωτο έγινε λοιπόν ο 2010 στη ζωή μου;
"...είχα το τουπέ, το σνομπ ύφος
και τα γυαλάκια της καθηγήτριας
 και τώρα επιτέλους
 απέκτησα και τον τίτλο..."
Καταρχήν το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς, αν όχι της δεκαετίας, είναι ότι επιτέλους πήρα το πτυχίο μου και μάλιστα με καλό βαθμό κάτι για το οποίο μοχθούσα τα τελευταία 7 χρόνια και δε ντρέπομαι καθόλου να το πω.



Η Φιλολογία είναι από μόνη της μια πολύ δύσκολη σχολή και δικαιολογεί άνετα την 3χρονη καθυστέρηση για τη λήψη του πτυχίου. Επιπλέον όταν σ'αυτά τα 7 χρόνια σπουδών έχεις κάνει 5 μετακομίσεις, 2 εγχειρίσεις και μάλιστα στα μάτια  και έχεις περάσει από 40 κύματα σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο τα 7 χρόνια είναι άθλος. Το θέμα βέβαια είναι οι συγκυρίες. Στην παρούσα χρονική στιγμή το πτυχίο μου δε λέει τίποτα. Στα δικά μου όμως αυτιά λέει πολλά. Λέει γιατί ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν 12 χρονών, λέει γιατί αυτό που ήθελα πάντα να γίνω ήταν μια ξενέρωτη σοβαρή φιλόλογος και σ'όποιον αρέσω! Ήδη από τα 12 είχα το τουπέ, το σνομπ ύφος και τα γυαλάκια της καθηγήτριας και τώρα επιτέλους απέκτησα και τον τίτλο.
Μόνο που νιώθω σαν ξεπεσμένη αριστοκράτισσα μ'έναν τίτλο που δεν έχει αξία παρά μόνο για μένα.
Το δεύτερο εξαιρετικό γεγονός της χρονιάς είναι ότι ανακάλυψα δημιουργικές πλευρές του εαυτού μου που δεν ήξερα καν ότι διαθέτω. Ως μέλλουσα σοβαρή φιλόλογος θεωρούσα ότι είμαι καθαρά θεωρητικός και καθόλου πρακτικός τύπος. Τελικά, διαπίστωσα ότι αυτό δεν ισχύει και ότι εκτός από το μυαλό μου μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα χέρια μου. Είμαι πολύ περήφανη που ανέτρεψα ένα στερεότυπο που είχα για τον ίδιο τον εαυτό μου.
Αυτή τη χρονιά επίσης έγιναν και πράγματα που δεν ήταν τόσο ευχάριστα. Δε θα αναφερθώ σ'αυτά γιατί με κουράζουν, με φοβίζουν και με προβληματίζουν για το τι έχω να αντιμετωπίσω καθώς μεγαλώνω. Συνειδητοποιώ όμως ότι αυτά τα δυσάρεστα με κάνουν πιο συνειδητοποιημένη, προσγειωμένη και υπεύθυνη. Δικαιολογούν την πολλές φορές υπερβολική γκρίνια μου και την επίσης κάποιες φορές υπερβολική παιδικότητα που ως σοβαρή φιλόλογος δε θα'θελα να έχω.
Τι θέλω να μου φέρει η νέα χρονιά;
Πραγματικά τίποτα.
 Ό, τι θέλω θα πάω να το πάρω μόνη μου.
Μπορώ.

Related Posts

5 σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου και καλή σταδιοδρομία σ' αυτό το πολύ ενδιαφέρον αλλά δύσκολο επάγγελμα που επέλεξες (θα δεις στην πορεία γιατί, πίστεψέ με έχω την εμπειρία). Δεν είναι καθόλου απαραίτητο όμως να υιοθετήσεις ες αεί το στυλ των... παλαιολιθικών φιλολόγων που περιγράφεις... Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι προσέγγισης.
    Σε συγχαίρω επίσης για το δυναμισμό σου.

    Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!
    Χρόνια Πολλά, καλά και υγιή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου εύχομαο τόσα και άλλα τόσα χρυσό μου, είσαι ένα χαρισματικό άτομο και η ζωή πρέπει να σε ανταμοίψει.Ευτυχισμένες γιορτες με όλη μου τη καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. alla logia, σ'ευχαριστώ και για τις ευχές και για την προειδοποίηση!
    Lilium,να'σαι καλά!Χρόνια Πολλά και ο,τι επιθυμείς!
    Iatridis, επίσης και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι!
    Αχτίδα μου,σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια,είσαι πολύ γλυκιά! Καλή Χρονιά,όμορφη και δημιουργική, με υγεία να έχουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου