Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, Αθήνα

Να'μαστε λοιπόν! Η εκδρομή έλαβε τέλος, η ψυχοθεραπεία αναβάλλεται επ'αόριστον, η ζωή συνεχίζεται!
Αυτό που κατάλαβα από τη μικρή μου εξόρμηση είναι ότι παντού υπάρχουν όμορφα μέρη αρκεί να'χεις μάτια για να τα δεις. Από την άλλη, σε τι ωφελούν τα όμορφα μέρη και το ωραίο γενικότερα; Ρητορικό το ερώτημα. Η ομορφιά και η αιώνια αναζήτηση του κάλλους σε οποιαδήποτε μορφή έχουν απασχολήσει φιλοσόφους, φυσιολάτρες, κριτικούς τέχνης και πολλούς άλλους που δεν κατάφεραν να δώσουν απάντηση στο αν η ομορφιά εξυπηρετεί κάτι. Η τάση να αναγάγω ο,τιδήποτε σε αναπάντητο φιλοσοφικό ερώτημα καταντά τελικά εκνευριστική. Ας επιστρέψω λοιπόν στην πεζή πραγματικότητα. Πήγα στα μπουζούκια μετά από κάτι χρόνια, σ'ένα τυπικό επαρχιακό σκυλάδικο που σέβεται τον εαυτό του. Χλιαρή η παρέα, ούτε καν χορέψαμε, άρα λίγο αποτυχημένη η νυχτερινή εξόρμηση. Ίσα να θυμηθούμε τι χορεύαμε παλιά. 
Α, εγώ το ακοινώνητο πλάσμα, γνώρισα κόσμο,ναι,βέβαια, αμ τι! Εξελίσσομαι! Η πικρή αλήθεια είναι ότι με κάθε νέα συναναστροφή διαπιστώνω πόσο αντικοινωνική είμαι. Δε με πολυπειράζει εδώ που τα λέμε, μια διαπίστωση κάνω απλά. Για να δούμε, τι άλλο προέκυψε από αυτή την εξόρμηση; Μμμ, μάλλον πράγματα που δεν μπορώ να εξομολογηθώ ούτε καν σε σένα ημερολόγιό μου! Θα μείνεις με την απορία αφού εκτός από αντικοινωνική είμαι και κρυψίνους τελευταία. Τελικά είναι δύσκολο να βγάζεις τα προσωπικά σου στη φόρα, άλλο να γράφεις σκέψεις, ιδέες ή αναμνήσεις κι άλλο γεγονότα πρόσφατα, το παρόν, τη ζωή σου, γεμάτη ή άδεια.
Ακόμα και μια ωραία ταινία που είδες, θες να την κρατάς για τον εαυτό σου καμιά φορά.
Κατά τα άλλα αυτά που μπορώ να πω, είναι ότι με απασχολεί τι θα μαγειρέψουμε αύριο,ότι πρέπει να προγραμματίσω τα ψώνια της βδομάδας, ότι μεθαύριο έχω μάθημα κι ότι τώρα πάω για ύπνο.
Au revoir!

Related Posts

4 σχόλια

  1. Έστω και για λίγο, είναι καλό να βγαίνει κανείς από το "καβούκι" του.....! Ή ανακαλύπτεις ότι κακώς τόσο καιρό είσαι κλεισμένος μέσα....ή επιβεβαιώνεις για μια ακόμα φορά, πως η επιλογή σου είναι σωστή!
    Καλημέρα Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εχειs ισωs λιγο μπλεγμενα στο μυαλο σου. ξερειs ποια η διαφορα του ωραιου απο το ομορφο? Ομορφα ειναι τα ονειρα που βλεπουμε οσο κοιμομαστε. Ωραια ειναι τα πραγματα που διατηρουν την αξια τουs οσα χρονια και αν περασουν.

    Οσο για το θεμα τηs αντικοινωνικοτηταs που λεs... Δεν ειναι κακο το να μη θελειs να γνωριζειs νεα ατομα. Η' το να γνωριζειs νεα ατομα αλλα να μην τουs ανοιγεσαι. Το σημαντικο ειναι οτι και να κανειs να γνωριζειs το γιατι το κανειs. Αν θεs να εισαι αντικοινωνικη οπωs λεs τοτε δικαιωμα σου. Αν ομωs το κανειs γιατι φοβασαι τι θα πουν οι αλλοι για σενα και πωs θα κρινουν αυτα που θα τουs πειs τοτε ισωs ειναι χρειαζεται να αλλαξειs αυτα που σε φοβιζουν. Ειτε διορθωνονταs τα μελανα σημεια μεσα σου ειτε ισχυροποιωνταs την αυτοπεποιθηση σου. Καλημερα Δεσποινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμ, σε αυτό το τελευταίο θα συμφωνήσω Forerunner!
    Πάντως το ότι αναβληθηκε η ψυχοθεραπεία είναι πολύ καλό σημάδι! Να το επαναλάβεις λοιπόν! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυριο κανε μακαροναδα
    με κιμά
    και λιγο κανελα στη σαλτσα
    κανει και λιγο κρυο οτι πρεπει ειναι
    να εισαι παντα καλά

    και να περνας ομορφα δλδ οπως θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου