Κυριακή,1 Νοεμβρίου 2009, Αθήνα

Καθώς διάβαζα το ίδιο μου το μπλογκ, το ίδιο μου το ημερολόγιο, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι.έχω κολλήσει στα 16.Σκέφτομαι όπως σκεφτόμουν στα 16, γράφω οπως έγραφα στα 16, μιλάω όπως μιλούσα στα 16.και το χειρότερο: ντύνομαι το ίδιο κακόγουστα. Κοντεύω τα 24 κι όμως έχω μείνει 8 χρόνια πίσω. Κι ας πήγα στο Πανεπιστήμιο να πήξει το μυαλό μου.Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Το γάλα δεν έγινε γιαούρτι . Μόνο που ξίνισε λίγο. Κατά τα άλλα , συναισθηματισμοί, ψευτοεπαναστατικές απόψεις, διανοουμενίστικες ατάκες.... .Θα μου πεις κι είναι πράγματα αυτά να τα δηλώνεις δημοσίως; Δεν είναι.Αυτό σου λέω τόση ώρα. Συμπεριφορά έφηβης.Και μάλιστα όχι της σύγχρονης έφηβης, με το mpθράκι της, το μαύρο μολυβάκι της και τη φράντζα του κομμωτηρίου.Αλλά της προ δεκαετίας έφηβης. Με τα γυαλιά της, τα σιδεράκια της και το μαλλί αφάνα. Εξωτερικά έπαψα να της μοιάζω εδώ και χρόνια.. Από μέσα όμως έμεινα ίδια. Κι όχι με την καλή έννοια. 

Υ.Γ. Ποιο είναι το συμπέρασμα όλων αυτών αγαπητοί αναγνώστες;
Μη διαβάζετε τα blogs σας. Περιοριστείτε στο γράψιμο. Με όσες αναγνώσεις επιδέχεται αυτό.

Related Posts

6 σχόλια

  1. Γέλασα πολύ με το συμπέρασμα Δέσποινα.....!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ξέχασες να βάλεις πυτιά γι αυτό το γάλα δεν έγινε γιαούρτι. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να μάθεις αν δεν απατώμαι κάπου υπάρχει μια σχολή τυροκόμων, γιατί δεν απευθύνεσαι εκεί. Αν όχι ρώτα την γιαγιά σου αυτή ξέρει να το πήζει το γάλα.
    Υ.Γ. Που εξαφανίστηκες; σ' έπιασε ο χειμώνας και έπεσες σε χειμέρια νάρκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει και ένα θετικό όλη αυτή η ιστορία! Ότι το πέρασμα του χρόνου δεν σε άγγιξε! Φρέσκια σαν 16 χρονών κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειαζονται μιζεριες.
    Εισαι αυτο που θελεις να εισαι και πιθανως ειναι το καλυτερο για σενα.
    Αν δεν το θελεις, αλλαξε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Δέσποινα τι είναι όλα αυτά που γράφεις και τι παρομοιώσεις θεέ μου "το γάλα δεν έγινε γιαούρτι" αλλά ξέρω γιατί το κάνεις, για να με συγχύσεις ή αν όχι για να με προβληματίσεις αφού κι εγώ άσχετα αν σε λίγο καιρό θα κλείσω τα σαράντα έτσι νοιώθω. Συμπεριφορά έφηβης κι εγώ,τάλε κουάλε με την κόρη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι υπέροχο πράγμα να νοιώθεις πάντα νέα ! Τα νιάτα είναι συναίσθημα , δύναμη , ελλείματα όλων των λογαριασμών , προβληματισμοί , κέφια και ακεφιές , ένθουσιασμοί και έρωτες , χωρίς αυξημένη κρίση , λογική και υπευθυνότητα ...!! Είναι κάτι που εγώ , τώρα που έχω ξεπαράσει τα 60 μου χρόνια , να μπορούσα να ξαναγινόμουνα νέος !!Μάταια όμως ; Δέσποινα να είσαι πάντα καλά και πάντα να νοιώθεις νέα !Σταμάτης - Καλαμάτα , Ένας ξένος φίλος ! http://snsarfara.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου